Марченко анонсував створення зелених коридор для товарів на митниці

Марченко анонсував створення зелених коридор для товарів на митниці

Укрінформ
Будівництво на кордоні нових митних пунктів пропуску та реконструкція старих дозволить вирішити питання окремих коридорів проходження Авторизованих економічних операторів (АЕО).

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на пресзаході "Європейська митниця: перший сертифікат АЕО в Україні" сказав міністр фінансів Сергій Марченко.

"Ми на цьому тижні прийняли план заходів з облаштування митниці на 2021-2023 роки, який дозволить вирішити питання окремих коридорів проходження Авторизованих економічних операторів. Це по суті зелений коридор для переміщення товарів", - сказав Марченко.

У межах заходу Державною митною службою було видано компанії JTI Україна перший сертифікат Авторизованого Економічного Оператора, яка успішно отримала авторизацію в Україні відповідно до європейської практики та стандартів.

За словами голови Державної митної служби Павла Рябікіна, у найближчі пів року ще декілька компаній зможуть отримати Сертифікат Авторизованого Економічного Оператора (АЕО), що підтверджує право на використання спрощених процедур з митних питань.

"Ми маємо ще одні документи, які знаходяться на стадії розгляду, і десь 15 заявників є на стадії кваліфікаційної перевірки. Я вважаю, що в найближчі 6 місяців ми побачимо ще декількох нових операторів", - сказав Рябікін.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 24 березня 2021 року прийняв розпорядження "Про затвердження плану заходів з облаштування пріоритетних пунктів пропуску на 2021-2023 роки", яким, зокрема, передбачено реконструкцію, модернізацію та технічне переоснащення 25-ти діючих і будівництво 10-ти пунктів пропуску, у тому числі, на західному кордоні.

Читайте також: Мінфін із початку березня залучив на аукціонах ₴28,7 мільярда - Данилишин

Інститут АЕО запроваджено Всесвітньою митною організацією у 2005 році шляхом ухвалення Рамкових стандартів безпеки і полегшення світової торгівлі. На сьогодні програми АЕО реалізовані у 97 країнах світу. Ще 20 – їх впроваджують.

29 липня 2020 року Кабмін прийняв розроблену Мінфіном спільно з Держмитслужбою постанову, яка дозволила розпочати практичну реалізацію в Україні програми Авторизованих Економічних Операторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-