Киргизстан зацікавився досвідом України у вирощуванні конопель

Киргизстан зацікавився досвідом України у вирощуванні конопель

Укрінформ
Киргизькі аграрії зацікавилися напрацюваннями українських колег у вирощуванні й переробленні технічних конопель та бджільництві.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час онлайн-конференції “Україна-Киргизстан: можливості двосторонньої співпраці” сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Киргизької Республіки в Україні Жусупбек Шаріпов.

Дипломат зазначив, що в Україні налагодили тісні й ефективні зв’язки науки та виробництва, розробки вчених активно використовуються в підприємницькій практиці. До того ж українські науковці завжди відкриті для співпраці із зарубіжними партнерами, зауважив Шаріпов.

Читайте також: Бізнес на коноплях: від заборони до передової галузі

«Киргизька Республіка — не виняток. Маємо тісні зв’язки з Національною академією аграрних наук України. Проводимо консультації, спільні наукові й практичні конференції, галузеві бізнес-форуми. Зокрема, вивчаємо досвід України у вирощуванні та переробці промислових конопель з низьким вмістом наркотичних речовин”, - розповів посол Киргизстану.

«Переконаний, потенціал співпраці в цій галузі колосальний. Те ж стосується й меду. Провідні експерти ННЦ “Інститут бджільництва імені П. Прокоповича” брали участь у спільних із киргизькими аграріями та підприємцями семінарах, консультували наших виробників”, - сказав Шаріпов.

Читайте також: Чим конопля відрізняється від канабісу

Він також нагадав, що минулого року киргизька делегація взяла участь в Міжнародній науково-практичній конференції “Інновації в коноплярстві 2020”. За її підсумками киргизьке ТОВ “Інтертекс Груп” та Інститут луб'яних культур Національної Академії аграрних наук України підписали меморандум про взаємодію і співробітництво та домовилися про відкриття у Бішкеку центру з розвитку насінництва технічних конопель.

Фото: kurkul.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-