Зеленський ввів у дію санкції проти 19 компаній у сфері надрокористування

Зеленський ввів у дію санкції проти 19 компаній у сфері надрокористування

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський запровадив безстрокові санкції проти 19 компаній у сфері надрокористування.

Як передає Укрінформ, відповідний указ «Про застосування персональних санкцій», яким введено в дію рішення РНБО, глава держави підписав 25 березня.

Раніше про санкції стосовно компаній заявив секретар РНБО Олексій Данилов. Він зауважив, що рішення прийнято відносно таких компаній: "Геоконект", "Глобалгеоінвест", "Транссетгео", "Геопост", "Геовертикаль" "Геотаргет", "Надра прайд", "Геофорс", "Геостенс", "Надравестгруп", "Бест оіл компані", "Надра простір", "Інфогеотренд", "Ейджинмарка", "Екогаз альянс", "Епівал енерджі", "Юноліт оіл", "Профіннафт", "Бестгеотех".

"Згідно з Конституцією, надра належать українському народу. На превеликий жаль у переважній більшості при першому навіть приблизному аудиті, з'ясувалося, що українського народу там не дуже багато. Переважно це народ, який мешкає чи то на Віргінських островах, чи в інших основних державах, які до України мають не зовсім пряме відношення", - сказав Данілов.

Він додав, що РНБО також ініціювало проведення аудиту всіх без винятку дозволів на надрокористування, які видавалися, починаючи з 1994 року.

Читайте також: Надра є власністю всього народу України: Зеленський - про рішення РНБО

"Буде публічна інформація про кожний дозвіл, де він знаходиться фізично, на якій території. Всі бенефіціари, власники цих дозволів - буде надана інформація для громадян України. Якщо буде виявлено порушення під час виконання ліцензійних умов цих дозволів, такі дозволи будуть в законний спосіб повертатись народу України", - сказав Данілов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-