Укрзалізниця повертає працівників на «п'ятиденку»

Укрзалізниця повертає працівників на «п'ятиденку»

Укрінформ
АТ «Укрзалізниця» розпочинає повернення всіх своїх працівників на повний 5-денний режим роботи, починаючи з квітня поточного року.

Як передає Укрінформ, таке рішення було досягнуто в результаті перемовин керівництва УЗ та Профспілки залізничників і транспортних будівельників України, повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

«Реформа Укрзалізниці була і залишається нашим пріоритетом на цей рік. І вона обов’язково відбудеться. Керівництвом УЗ вже забезпечено стабілізацію роботи компанії у зв’язку з пандемією. За спільною домовленістю з профспілками, від квітня поточного року Укрзалізниця починає виведення всіх своїх працівників на повний 5-денний робочий тиждень», - зазначив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Окрім повернення до 5-денного робочого тижня, компанія також збільшує розмір добових витрат на відрядження у межах України для залізничників на 25% у наступному місяці. Відновлює всі соціальні виплати, які передбачені Галузевою угодою та колективним договором та які в січні 2021 року були відтерміновані в часі у зв’язку з коронакризою. Вони здійснюватимуться в декілька етапів та будуть повністю виплачені до кінця червня 2021 року.

Читайте також: Укрзалізниця проводить службову перевірку діяльності департаменту кадрової політики

Компанія також ініціює підвищення заробітної плати залізничників на 8% з 1 червня 2021 року в ситуації фінансової стабілізації.

Читайте також: Укрзалізниця не обмежуватиме висадку та посадку пасажирів у Києві

«Укрзалізниця — відповідальний роботодавець, який піклується про залізничників. Ми довели це рік тому, коли у простої через карантин вимушено перебувало близько 40% усіх працівників компанії, яким Укрзалізниця продовжувала виплачувати заробітну плату. Ми доводимо це зараз, спрямовуючи зусилля на відновлення ефективної роботи компанії та забезпечення співпраці з профспілками», - відмітив в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-