Звільнення викривача корупції: суд визнав незаконним наказ очільника Енергоатому

Звільнення викривача корупції: суд визнав незаконним наказ очільника Енергоатому

Укрінформ
Шевченківський районний суд Києва визнав незаконним наказ т.в.о. президента Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом" Петра Котіна про застосування дисциплінарного стягнення щодо викривача Олега Поліщука.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції.

"Суд визнав незаконним наказ т.в.о. президента ДП «НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна про застосування дисциплінарного стягнення щодо Олега Поліщука. НАЗК як третя особа допомогло довести суду, що цей наказ суперечить закону, оскільки його ухваленню передувало незаконне службове розслідування та відсторонення Уповноваженого від посади", - йдеться у повідомленні.

Крім того, суд визнав незаконним закриття слідчим Національної поліції провадження про незаконне звільнення викривача за заявою Поліщука. НАЗК повідомляє, що раніше Поліщук як викривач звернувся до органів Нацполіції із заявою про незаконне звільнення викривача, що є кримінальним правопорушенням. Слідчий відкрив кримінальне провадження, однак, через тиждень закрив його, не провівши жодних необхідних слідчих дій.

Читайте також: «Тарифна комісія» оштрафувала Енергоатом і ДТЕК майже на ₴2 мільйони

Як повідомлялося, 3 березня Голова НАЗК Олександр Новіков виніс припис Кабінету Міністрів для усунення порушень антикорупційного законодавства в діяльності Енергоатома та скасування незаконного наказу підприємства про звільнення викривача Олега Поліщука. За даними НАЗК, керівник підприємства підписав накази про відсторонення від посади, дисциплінарну відповідальність та звільнення уповноваженого із реалізації антикорупційної програми ДП "НАЕК "Енергоатом" Олега Поліщука.

Звільненню Поліщука передувало його повідомлення до Національного антикорупційного бюро України, у якому він зазначив про ознаки кримінального корупційного правопорушення з боку посадовців підприємства. Після цього Поліщук набув статусу викривача.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-