Укравтодор презентував трирічний план реформування галузі

Укравтодор презентував трирічний план реформування галузі

Інфографіка
Укрінформ
Голова Державного агентства автомобільних доріг Олександр Кубраков представив план трансформації дорожньої галузі на 2021-2023 роки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба агенства у Фейсбуці.

Зазначається, що фундаментальні зміни у галузі втілюватимуться за принципами країн ЄС та на підставі успішних кейсів західних партнерів. Зокрема, низка ключових реформ буде реалізовуватися за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

«Усі управлінські рішення мають бути засновані на даних, data-based policies, за планами та стратегіями має стояти наука. Саме тому, тільки із активною роботою ДП "ДерждорНДІ" можливо втілити усі реформи, над якими ми зараз спільно працюємо із ЄБРР, нашими іншими міжнародними партнерами, Командою підтримки реформ при Укравтодорі», – розповів Кубраков.

Читайте також: Кубраков – про антикорупційну реформу в Укравтодорі: З неготовими до змін попрощаємося

Для попередження корупційних ризиків заплановано:

  • запровадження плану антикорупційних заходів у рамках проєкту з ЄБРР;
  • переведення усієї тендерної документації у електронний формат;
  • створення відкритих реєстрів АБЗ та калькулятору розрахунку досвіду підрядника;
  • лібералізація ціноутворення: від етапу проєкту до звітування за виконані роботи.

Крім цього, ПрАТ ДАК «Автомобільні дороги України» вже отримала Наглядову раду, розпочала співпрацю з Прозоро.Продажі та розробила стратегію розвитку з фокусом на попередження корупції.

Читайте також: Голова Укравтодору закликає регіони ремонтувати дороги за кредити ЄБРР

Паралельно Укравтодором реалізується стратегія покращення управління якістю, котра передбачає оновлення підходу до моніторингу доріг. Зокрема, найближчими днями буде оголошено закупівлі, які вперше спрямовані на збір та аналіз інструментальних даних щодо стану доріг. ​Разом з цим відомство планує почати використовувати на найбільших дорожніх проєктах міжнародно визнані форми договорів, у тому числі – FIDIC, NEC та інші. ​

Також в Укравтодорі планують застосувати BIM-технології в проєктуванні інфраструктурних об’єктів, а з наступного року запустити автоматизовану пріоритизацію ремонтних та будівельних робіт завдяки системі HDM-4.

Читайте також: Укравтодор зможе використати залишок коштів, залучених торік під держгарантії

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2020 року Європейський банк реконструкції та розвитку і уряд України уклали кредитну угоду на 450 млн євро за проєктом "Розвиток трансєвропейської транспортної мережі (Україна – дорожні коридори)". Кошти будуть спрямовані на капітальний ремонт 5 ділянок автошляху М-05 Київ-Одеса у Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях, а також на будівництво Північного обходу Львова.

Реалізацію антикорупційного проєкту Укравтодор та ЄБРР розпочали у березні 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-