Нафта дешевшає після стрибка напередодні через інцидент в Суецькому каналі

Нафта дешевшає після стрибка напередодні через інцидент в Суецькому каналі

Укрінформ
Ціни на нафту впали у четвер, 25 березня, на тлі нових карантинних обмежень, окрім того, ринок переоцінив блокування Суецького каналу контейнеровозом, що сів на мілину.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість травневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $63,42 за барель, що на $0,99 (1,54%) нижче ціни на період закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI станом на травень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX знизилася на $1,13 (1,85%) - до $60,05 за барель. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $64,41 і $61,18 відповідно.

Ціни, що впали на початку тижня через занепокоєння з приводу жорсткіших карантинних обмежень в Європі і затримок із вакцинацією, стрімко підскочили вгору в середу через новини про посадку на мілину великого контейнеровоза в Суецькому каналі. Цей інцидент може спричинити блокування 10 танкерів, що перевозять 13 млн бар. нафти і 15-20 танкерів-газовозів із вантажем скрапленого природного газу.

«Чим довше триватиме цей збій, тим вища ймовірність того, що нафтопереробники й покупці будуть змушені виходити на спотовий ринок, щоб забезпечити поставки з інших джерел. Водночас судноплавні компанії зіткнулися з тим, що, можливо, доведеться перенаправляти нафтоналивні танкери і газовози через мис Доброї Надії в ПАР. Цей маршрут займає на тиждень більше часу, ніж прохід через Суецький канал», - заявили в ING Economics.

Тим часом міністерство енергетики США в середу повідомило про зростання запасів нафти в країні минулого тижня на 1,9 млн барелів. Збільшення запасів спостерігалося п'ятий тиждень поспіль, аналітики чекали на їхнє скорочення на 1,7 млн ​​барелів.

Читайте також: Укрнафта в лютому скоротила видобуток нафти і газу

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 63,65 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 64,13 долара за барель, що на 28 центів нижче рівня закриття торгів ($64,41).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-