Нацкомісія оштрафувала «Чернігівгаз Збут» та попередила про анулювання ліцензії

Нацкомісія оштрафувала «Чернігівгаз Збут» та попередила про анулювання ліцензії

Укрінформ
НКРЕКП на засіданні 24 березня ухвалила рішення про накладення штрафу на ТОВ "Чернігівгаз Збут" за порушення законодавства, а також попередила, що за повторне порушення анулює ліцензії.

Як передає кореспондент Укрінформу, відповідне рішення під час засідання комісії озвучив голова Валерій Тарасюк.

«Неприпустимим є шантажування компанією-постачальником припиненням газопостачання бюджетних організацій, особливо які здійснюють централізоване опалення, та об’єктам соціальної інфраструктури, змушуючи їх підписувати додаткові угоди про підвищення ціни на ресурс з порушенням відповідних договірних умов. Такі порушення заслуговують на максимальні штрафні санкції – позбавлення ліцензії. Проте ми будемо діяти поступово і дамо шанс компаніям усунути зазначені порушення», - наголосив він під час засідання.

Читайте також: “Рекомендована” ціна газу: монополісти прислухалися. Але готують позови

З огляду на грубе порушення законодавства регулятор прийняв рішення про накладення на ТОВ "Чернігівгаз Збут" штрафу у розмірі 204 тис. грн.

Водночас у НКРЕКП попередили, що повторне порушення або зловживання з боку цієї компанії призведе до анулювання ліцензії щодо здійснення господарської діяльності з постачання природного газу.

Так, зазначений постачальник після укладання договору про постачання газу декілька разів упродовж місяця підвищував ціну енергетичного ресурсу, що тягнуло за собою необхідність проведення перерозподілу коштів і нового проходження тендерних процедур для Батуринської міської ради. При цьому непобутові споживачі Батуринської об’єднаної територіальної громади – школи, дитячі садки, лікарня, школи мистецтв під час опалювального сезону опинялись під ризиком залишитись без опалення в період проведення нових тендерних процедур.

Читайте також: Учасники ринку газу заборгували понад ₴5 мільярдів – оператор ГТС

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці лютого НКРЕКП заявила про можливу втрату ліцензії «Чернігівгаз Збутом».

За два тижні до того - 12 лютого, НКРЕКП вперше в своїй історії анулювала ліцензію за зловживання на ринку природного газу. Ліцензії позбавили ТОВ "Смарт Газ Систем" за самовільне приєднання споживача до своєї мережі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-