Укренерго інвестує ₴4,33 мільярда у розвиток мереж

Укренерго інвестує ₴4,33 мільярда у розвиток мереж

Інфографіка
Укрінформ
НКРЕКП схвалила інвестиційну програму «Укренерго» на 2021 рік в обсязі 4,33 млрд грн. Зокрема, 3,23 млрд грн (75% коштів) будуть спрямовані на технічне переоснащення та реконструкцію мереж, а 1,1 млрд грн (25%) – у нове будівництво.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Укренерго

При цьому левова частка фінансування (68%) здійснюватиметься за рахунок кредитних коштів міжнародних фінансових інституцій, з якими вже тривалий час працює Укренерго. Ключовими з них є Міжнародний банк реконструкції та розвитку, Європейський інвестиційний банк, Європейський банк реконструкції та розвитку і банк уряду Німеччини KfW.

Основними цілями інвестицій є реалізація програми заміни трансформаторного обладнання, програми автоматизації підстанцій, розвиток мереж для видачі потужності генерації, зокрема Дністровської ГАЕС, підвищення надійності живлення окремих енерговузлів і прикордонних західних і східних регіонів для стабільної роботи енергосистеми при подальшій інтеграції до ENTSO-E.

У 2021 році Укренерго планує завершити низку розпочатих раніше проєктів. Серед них - встановлення додаткового автотрансформатора (АТ-3) на підстанції (ПС) 330 кВ «Чернівецька», що збільшить трансформаторну потужність підстанції на 200 МВА, усуне ризики вимушеного відключення споживачів Чернівецького енерговузла, встановлення автотрансформатора АТ-1 на ПС 750 кВ «Вінницька» для можливості заміни АТ-2. Йдеться також про будівництво ПЛ 330 кВ Західноукраїнська-Богородчани, яка підвищить надійність живлення споживачів Івано-Франківської області, збільшить пропускну здатність перетину Захід – Вінниця та збереже рівень експортних поставок електроенергії в країни Європи, реконструкцію ПЛ 500 кВ Донська – Донбаська (на ділянці Кремінська – Донбаська) із заміною грозозахисного троса на оптичний кабель у грозотросі (ВОЛЗ).

Читайте також: Мінфін затвердив фінплан Укренерго на цей рік

Крім цього, у 2021 році фінансуватимуться й інші об’єкти, як-от початок будівництва ЛЕП 330 кВ Курахівська ТЕС – Білицька, Куп’янськ - Кремінська та Дністровська ГАЕС – Вінницька 750.

Інвестиційна програма розроблена на основі десятирічного Плану розвитку системи передачі, який щорічно оновлюється Укренерго та затверджується НКРЕКП.

Як повідомляв Укрінформ, Укренерго виконало інвестиційну програму 2020 року на 95,3% й інвестувало у розвиток мереж 3,12 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-