Реформа «Центренерго»: Міненерго завершило аудит державних шахт

Реформа «Центренерго»: Міненерго завершило аудит державних шахт

Укрінформ
Міністерство енергетики України завершило аудит державних шахт, який відбувався у рамках проєкту зі створення вертикальної інтегрованої компанії на базі ПАТ "Центренерго"

Як передає Укрінформ, про це йдеться в наказі Міненерго, який оприлюднено на сайті міністерства.

"Довести до відома керівників державних вугледобувних підприємств, що перебувають у державній власності та у сфері управління Міненерго, звіт за результатами позапланового внутрішнього аудиту щодо ефективності діяльності державних вугледобувних підприємств (шахт), що перебувають у державній власності та у сфері управління Міненерго, майно яких може бути внесено до статутного капіталу акціонерного товариства, що буде утворено за участю державних вугледобувних підприємств та публічного акціонерного товариства "Центренерго", - йдеться в наказі.

Читайте також: Центренерго перейшло на прямі поставки вугілля з державних шахт

Як витікає з наказу, за результатами аудиту буде затверджено План заходів з усунення виявлених порушень і недоліків.

Щодо неперспективних гірничих підприємств, має бути розроблено техніко-економічне обґрунтування про доцільність їх подальшої експлуатації.

Читайте також: Центренерго запевняє, що не має боргів перед державними шахтами

Як повідомлялося, 5 жовтня 2020 року Кабінет Міністрів затвердив рішення створити вертикально інтегровану компанію на базі "Центренерго" і приєднати до "Центренерго" найбільш перспективні державні шахти. Згодом вертикально інтегрована компанія буде виставлена на приватизацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-