На кордоні побудують 10 митних пунктів пропуску

На кордоні побудують 10 митних пунктів пропуску

Укрінформ
Уряд підтримав будівництво 10 та реконструкцію 25 пунктів пропуску митниці, у тому числі, на західному кордоні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

«Головна мета Мінфіну залишається незмінною – це сучасна та прозора митниця. Прийняте сьогодні урядове рішення дозволить Україні отримати ще 35 пунктів пропуску із новітнім технічним обладнанням, яке мінімізує людський фактор при перевірці, а значить – і корупційні ризики. 25 з них буде модернізовано і 10 побудовано: 5 застарілих, ще з радянських часів та які продовжують функціонувати за тимчасовою схемою, а також 5 – абсолютно нових. Першочергова потреба у розбудові пунктів пропуску – це їх технічне переоснащення для автоматизації процесів митного контролю і оформлення, що, відповідно, пришвидшить проходження необхідних митних процедур, сприятиме розвитку зовнішньоекономічної діяльності та наповненню держбюджету», – зазначив заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук, коментуючи ухвалення на Кабміні розпорядження «Про затвердження плану заходів з облаштування пріоритетних пунктів пропуску на 2021-2023 роки».

Читайте також: Митниця запускає проєкт із залучення до роботи ветеранів АТО/ООС

Прогнозний обсяг необхідного фінансування на облаштування пріоритетних пунктів пропуску становить 9,8 млрд грн, включно з 4,5 млрд грн на заходи з будівництва, реконструкції та капітального ремонту; 5,3 млрд грн – на встановлення систем відеоконтролю, зважування та сканування.

Реалізація проєкту здійснюватиметься, у тому числі, за рахунок польського кредиту, наданого у рамках Договору між урядом України та урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги.

Читайте також: Товарообіг України перевищив $17 мільярдів - Держмитслужба

Зазначається, що план заходів розроблений Мінфіном і Держмитслужбою відповідно до досягнутих міжнародних домовленостей та сучасних викликів у частині підвищення технічного оснащення митниці з метою забезпечення економічної безпеки держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-