Ціни на нафту стабілізуються після різкого зниження

Ціни на нафту стабілізуються після різкого зниження

Укрінформ
Ціни на нафту стабілізувалися в середу, 24 березня, після різкого зниження напередодні, але відновлення затьмарене побоюваннями про повільне повернення попиту через нові локдауни в Європі та зростання запасів у США.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість травневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $ 60,92 за барель, що на $ 0,13 (0,21%) вище ціни на момент закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX становить $ 57,87 за барель, що на $ 0,11 (0,19%) вище рівня на момент закриття попередньої сесії. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $ 60,79 і $ 57,76 відповідно.

Читайте також: Нафта дешевшає через третю хвилю коронавірусу

Напередодні обидва контракти впали до мінімальної позначки з лютого. Нафта Brent подешевшала на 12,7% порівняно з нещодавнім піком у $ 69,63 за барель, зафіксованим 11 березня. WTI знизилася в ціні на 12,6% з 5 березня, коли вона досягла піку на рівні $ 66,09 за барель.

«Інвестори коригують позиції відповідно до різкого падіння у вівторок. Однак настрої на ринку залишаються «ведмежими» через зростання побоювання про попит у зв'язку з новими пандемічними обмеженнями в Європі», - сказав Кадзухіко Саїто з Fujitomi Co.

Німеччина продовжила локдаун до 18 квітня і запровадила деякі нові обмеження, щоб стримати зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію, а канцлер Ангела Меркель закликала громадян залишатися вдома протягом п'яти днів святкування Великодня.

Американський інститут нафти (API) напередодні повідомив, що запаси нафти у США минулого тижня зросли на 2,9 млн барелів. Однак запаси бензину знизилися на 3,7 млн ​​бар., порівняно з очікуваним зростанням в 1,2 млн бар.

Читайте також: Нафта дешевшає через локдауни в Європі

Занепокоєння з приводу темпів відновлення після пандемії також посилилося після того, як провідний медичний інститут у США повідомив, що AstraZeneca могла надати недостовірну інформацію про дані випробувань вакцини від коронавірусу, розробленої нею спільно з Оксфордським університетом.

«На даний момент великі побоювання викликає зростання кількості випадків COVID-19 у США, яке повторить європейську траєкторію через схильність американців відзначати весняні свята. Тож є шанс, що негативні наслідки для нафти можуть виявитися набагато гіршими», - сказав Стівен Іннес, головний стратег Axi з глобального ринку.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 61,53 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 60,37 долара за барель, що на 42 центи нижче рівня закриття торгів ($ 60,79).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-