Марченко пояснив, чому для України важлива співпраця з ЄБРР

Марченко пояснив, чому для України важлива співпраця з ЄБРР

Укрінформ
Співпраця з Європейським банком реконструкції та розвитку є дуже важливим ключем у розвитку різних сфер України.

Як передає Укрінформ із посиланням на Міністерство фінансів України, про це міністр фінансів України Сергій Марченко сказав під час зустрічі з Президентом ЄБРР Оділь Рено-Бассо.

У зустрічі також взяли участь заступники Міністра фінансів Юрій Драганчук та Олександр Кава та урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца.

“У 2020 році через пандемію коронавірусу COVID-19 темпи реалізації проєктів, які підтримуються ЄБРР, сповільнилися у порівнянні з 2019 роком. Попри це, завдяки ефективній співпраці української сторони та ЄБРР у 2020 році було укладено угоди обсягом 643,5 млн євро у різних секторах”, — йдеться у повідомленні.

Читайте також: ЄБРР прокредитує «зелену» комерційну нерухомість в Україні

Міністр фінансів зазначив, що ”співпраця з ЄБРР є дуже важливим ключем у розвитку різних сфер України. Торік під час пандемії ми мали ряд карантинних заходів, проте ми змогли укласти угоди щодо важливих проєктів таких як: «Проєкт розвитку АТ «Укрпошта» (Логістична мережа та Сільське відділення)» та «Розвиток транс’європейської транспортної мережі». Також я хочу подякувати ЄБРР за проєкти з підтримки ліквідності ДП «Украерорух» та АТ «Укрзалізниця».

На зустрічі також було обговорено тему приєднання Ощадбанку до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, що є першим кроком на шляху входження ЄБРР до капіталу банку.

«На розгляд Кабінету Міністрів України вже подано законопроєкт про приєднання Ощадбанку до системи гарантування вкладів фізичних осіб, ми очікуємо на швидку реакцію. Також найближчим часом планується подати на схвалення Уряду Стратегію розвитку Ощадбанку на 2021-2024 роки», - сказав заступник Міністра фінансів Юрій Драганчук.

Читайте також: Шмигаль закликав ЄБРР долучатися до нових проєктів в Україні

Міністр фінансів зазначив, що в Україні зацікавлені у якнайшвидшій стабілізації ринку енергетики та додав про можливість випуску облігацій, гарантованих державою на міжнародних ринках капіталів, для покриття боргу перед виробниками альтернативної енергії у першому півріччі 2021 року.

Президент ЄБРР зауважила, що банк зацікавлений у розвитку інфраструктури та співпраці з публічним сектором в Україні та наголосила, що дуже важливо мати постійний діалог двох сторін.

Читайте також: Голова Укравтодору закликає регіони ремонтувати дороги за кредити ЄБРР

Як повідомляв Укрінформ, президент ЄБРР Рено-Бассо 22 та 23 березня перебувала з візитом в Україні. Україна є одним із трьох основних напрямків інвестиційної діяльності ЄБРР. Лише за останні два роки банк виділив 2 млрд євро на підтримку економіки країни. Інвестиції поєднуються з підтримкою політики, яка сприяє боротьбі з корупцією, належному управлінню державними підприємствами, структурним реформам та формуванню більш прозорого ділового середовища.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-