АМКУ надав газопостачальникам рекомендації стосовно цін

АМКУ надав газопостачальникам рекомендації стосовно цін

Укрінформ
Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав шістнадцяти газопостачальним компаніям рекомендації стосовно цін на газ та своєчасного інформування побутових споживачів про їх зміни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Зазначається, що Комітет рекомендував газопостачальникам у разі зміни цін на природний газ своєчасно інформувати побутових споживачів до введення цих змін у дію та встановлювати з 1 квітня 2021 року ціни на природний газ на рівні, що існував би за умов значної конкуренції на ринку постачання природного газу побутовим споживачам.

В АМКУ нагадали, що Кабінет Міністрів з 1 лютого 2021 року встановив граничну ціну на природний газ за договорами поставки між побутовими споживачами і постачальниками, в тому числі постачальником «останньої надії». Ці обмеження припиняють дію 31 березня 2021 року, у зв'язку з чим комітет вбачає ризики підвищення цін на природний газ для побутових споживачів з боку постачальників, що мають значну ринкову владу.

Комітет наголошує, що збільшення газопостачальними компаніями роздрібних цін на природний газ для побутових споживачів має бути належним чином обґрунтованим.

Читайте також: На ринку пального недостатньо вітчизняних нафтопродуктів – АМКУ

Як повідомлялося, уряд 18 січня ухвалив постанову, яка передбачає запровадження з 1 лютого по 31 березня 2021 року граничної ціни на газ для населення у розмірі 6,99 грн за кубометр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-