Офіційний діалог про залучення України до «зеленого» курсу ЄС почнеться у квітні - Стефанішина

Офіційний діалог про залучення України до «зеленого» курсу ЄС почнеться у квітні - Стефанішина

Укрінформ
Україна і Європейський Союз наприкінці квітня розпочнуть офіційний діалог щодо залучення нашої країни до європейського зеленого курсу (ЄЗК).

Про це сказала віцепрем’єр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина на онлайн-брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми провели достатньо велику аналітичну роботу, за результатами якої вже в кінці квітня розпочнеться офіційний діалог щодо залучення України до європейського зеленого курсу», - сказала Стефанішина.

Вона поінформувала, що цей діалог складатиметься з інструментів бюджетного фінансового планування як в Україні, так і в ЄС, окрім того, будуть обговорюватися регуляторні питання стосовно торгівлі, питання залучення України до альянсів, які дадуть можливість нашим підприємцям, урядовцям, керівникам відповідних органів та експертам долучатися до формування відповідних політик на континенті.

За словами Стефанішиної, Україна вже долучилася до Альянсу сировинних матеріалів, Акумуляторного та Водневого альянсів.

Вона подякувала вітчизняному бізнесу за проактивну позицію у цьому напрямку.

Читайте також: «Зелений» курс ЄС: Шмигаль анонсував зміни в економіці України у найближчі 10 років

У цьому контексті віцепрем’єр відзначила, що завдяки активній взаємодії бізнесу і влади Україна визнана однією з пріоритетних країн для розвитку водневої економіки. «Так само ми ведемо активні переговори щодо ініціатив у рамках Акумуляторного альянсу», - повідомила вона.

На переконання Стефанішиної, це дуже важливі рішення, які сприяють зміцненню довіри і фізичному зшиванню України з Європейським Союзом та просуванню в напрямку інтеграції до внутрішнього ринку ЄС.

Європейський «зелений» курс – це програма дій, в центрі якої амбіційний план переходу до кліматично нейтральної Європи до 2050 року. Документ охоплює всі сектори економіки та визначає політику ЄС на найближчі роки стосовно зміни клімату, промислової та аграрної політики, біорізноманіття, енергетики, торгівлі тощо. У січні 2020 року уряд України задекларував ЄЗК пріоритетним напрямком розвитку, прагнучи стати рівноправним суб’єктом нової політики. Протягом року був розроблений та представлений партнерам в Єврокомісії позиційний документ – бачення та пропозиції України щодо спільного впровадження ЄЗК. Створена міжвідомча робоча група з питань координації подолання наслідків зміни клімату в рамках ініціативи Європейської комісії «Європейський зелений курс», яку координує віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина. 19 січня цього року відбулося перше засідання міжвідомчої робочої групи під головуванням Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-