Річний тариф на газ для населення буде доступний з травня - Нафтогаз

Річний тариф на газ для населення буде доступний з травня - Нафтогаз

Укрінформ
"Нафтогаз України" завершив розробку річного тарифу на газ для населення, та готовий запропонувати його з 1 травня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Департамент з інтегрованих комунікацій компанії

"НАК “Нафтогаз України” на виконання доручення уряду завершила розробку ринкового рішення, яке зможе захистити домогосподарства від сезонних стрибків ціни на газ наступного опалювального сезону та від зростання цін, яке спостерігається через відновлення світової економіки. Таким рішенням є запровадження річного тарифу – тарифу, який визначає єдину ціну на газ протягом року", - йдеться в повідомленні.

Перевагами такого тарифу зможуть скористатися всі побутові споживачі.

“Переваги річного тарифу та його гнучкість вже оцінили споживачі ГК “Нафтогаз України”. Час масштабувати цей досвід на всю країну. Наші клієнти, які обрали восени тариф “Річний”, досі сплачують за газ за ціною, яка була на момент підписання договору», – зазначив голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв.

Читайте також: В Україні продовжили встановлення газових лічильників до 2023 року

За його словами, наразі завершується робота над новими пропозиціями для домогосподарств, які будуть доступні з початку травня.

Тариф визначає єдину ціну на газ протягом року. Річний тариф, який впроваджуватимуть для захисту споживачів, буде надаватися за замовчуванням усіма газопостачальними компаніями, як це передбачено проєктом рішення НКРЕКП. При цьому кожен споживач зможе змінювати річний тарифний план впродовж року на щомісячний, а також обрати послуги будь-якого іншого постачальника газу.

Як повідомляв Укрінформ, 5 березня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) винесла на громадське обговорення проєкт рішення про запровадження річної ціни на газ - так званого "річного продукту".

Читайте також: Нафтогаз оприлюднив ціну на газ для населення у березні - 6,86 гривні за кубометр

Рішення надасть можливість побутовим споживачам споживати природній газ протягом року за фіксованою ціною, яка буде діяти у період з 1 травня поточного року до 30 квітня наступного.

Проєктом передбачається, що всі постачальники, які збираються або постачають природний газ населенню, зобов'язані в термін до 25 квітня оприлюднити на своїх офіційних сайтах річну ціну для споживачів, що діятиме без змін протягом усього періоду, зазначеному в рішенні.

Одночасно, зазначені постачальники зможуть пропонувати інші, окрім річних, продукти, які споживач також зможе обрати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-