Укренерго скористалося аварійною допомогою зі Словаччини

Укренерго скористалося аварійною допомогою зі Словаччини

Укрінформ
Через аварійне відключення блоку №5 Бурштинської ТЕС, яке спричинила значний дефіцит потужності, було активовано аварійну допомогу з енергосистеми Словаччини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго"

У понеділок 15 березня було аварійно відключено блок №5 Бурштинської ТЕС. На котлі блоку №11, який знаходився в резерві, під час пускових операцій було виявлено свищ – відповідно, блок перевели в аварійний ремонт. Блок №3, який повинен був вмикатись для компенсації цієї втрати потужності, включили в роботу лише о 18:36 через затримку пускових операцій по тепловому стану турбіни.

Крім цього, через дефекти обладнання, блок №8, що знаходився в роботі, був розвантажений на 60 МВт. Така втрата генеруючого обладнання в мережі «острова Бурштинської ТЕС» спричинила значний дефіцит потужності, що не давало можливості забезпечити узгоджений з сусідніми операторами систем передачі графік сальдо-перетоку в період проходження вечірнього піку споживання електроенергії.

Читайте також: Герус розповів, скільки Україна імпортувала електроенергії з Росії та Білорусі

В результаті, з 18:00 до 19:00 для забезпечення виконання погодженого сальдо-перетоку за відсутності резервних потужностей було активовано аварійну допомогу для «острова Бурштинської ТЕС» з енергосистеми Словаччини загальним обсягом 100 МВт-год.

НЕК «Укренерго» та словацький ОСП Slovenská elektrizačná prenosová sústava, a. s. (SEPS) нещодавно уклали договір про постачання електроенергії в рамках аварійної взаємодопомоги.

Загальний комерційний імпорт у торгову зону «ОЕС України» за вказаний період (15-21 березня) склав 15,3 млн кВт-год. (0,5% від загального споживання), з яких 15 млн кВт-год. було імпортовано з Білорусі та 0,3 млн кВт-год. — з Росії. Експорт електроенергії з ОЕС України становив 35,3 млн кВт-год. та здійснювався лише в Польщу.

В «острів Бурштинської ТЕС» з 15 по 21 березня було імпортовано 11,8 млн кВт-год. Зокрема, 9,7 млн кВт-год. було імпортовано зі Словаччини, 1,4 млн кВт-год. — з Угорщини та 0,7 млн кВт·год — з Румунії. Експорт електроенергії з вказаної торгової зони становив 82,6 млн кВт-год., з яких 66,1 млн кВт-год. — до Угорщини, 14,6 млн кВт-год. — до Румунії та 1,9 млн кВт-год. — до Словаччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-