Понад 30 барж і 16 буксирів: у Криклія погодили інвестпроєкт Dnipro Transportation

Понад 30 барж і 16 буксирів: у Криклія погодили інвестпроєкт Dnipro Transportation

Укрінформ
Міністерство інфраструктури підтримало реалізацію інвестиційного проєкту Dnipro Transportation «Українського Дунайського пароплавства», який передбачає будівництво 16 буксирів-штовхачів з гібридними дизельними двигунами та 31 баржі класу Європа-2.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» у Фейсбуці. 

Зазначається, що загальна вартість проєкту становить понад 200 млн доларів США; окрім будівництва буксирів та барж, Dnipro Transportation передбачає будівництво та капітальний ремонт 5 локацій для відстою та технічного обслуговування флоту.

Реалізація проєкту Dnipro Transportation сприятиме відродженню річкового шляху E-40, дозволить використати транзитний потенціал річки Дніпро через відновлення вантажоперевезень, а також зменшити навантаження на українські автошляхи та залізницю. Крім того, очікується, що це створить замовлення для суднобудівної галузі та зменшить обсяг викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Читайте також: Українське Дунайське пароплавство розпочинає діджиталізацію підприємства - Криклій

В УДП продовжать працювати над реалізацією проєкту Dnipro Transportation з міжнародними фінансовими організаціями, Міністерством фінансів України, транспортним Комітетом Верховної Ради України для отримання відповідних державних гарантій та залучення до проєкту більш широкого кола міжнародних партнерів на взаємовигідних комерційних умовах.

Як повідомляв Укрінформ, у Міністерстві інфраструктури очікують, що українські річки Дніпро та Південний Буг незабаром включать до транс'європейські транспортні мережі TEN-T. Про це сказала заступниця міністра інфраструктури з питань євроінтеграції Наталія Форсюк під час форуму «Україна 30. Інфраструктура».

Фото з сайту agrotimes.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-