Доступна іпотека 7%: за перші три тижні уклали 20 кредитних договорів

Доступна іпотека 7%: за перші три тижні уклали 20 кредитних договорів

Інфографіка
Укрінформ
Уповноваженими банками з виконання державної програми «Доступна іпотека 7%» станом на 22 березня підписано 20 кредитних договорів на загальну суму 14,72 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Станом на 22 березня уповноваженими банками з виконання державної програми «Доступна іпотека 7%» підписано 20 кредитних договорів на загальну суму 14,72 млн грн. Розглядаються ще 90 заявок на участь в програмі на загальну суму 85,59 млн грн, при чому як на первинному (17,77%), так і вторинному ринках (82,23%). На сьогодні у програмі задіяно 18 регіонів та м. Київ. Найактивніші з них – Київська обл. (35%), м. Київ (30%), Львівська обл. (17%), Харківська обл. (10%) та Рівненська обл. (8%).

Як повідомляв Укрінформ, запуск «Доступної іпотеки 7%» відбувся 1 березня 2021 року. Фонд розвитку підприємництва (ФРП) продовжує роботу із залучення банків до програми. Вісім уповноважених банків, які вже долучилися до держпрограми, удосконалюють власні процедури відповідно з умовами програми, проводять навчання персоналу, удосконалюють інформаційні матеріали для потенційних позичальників.

Читайте також: Експерт назвав ризики участі в програмі «Доступна іпотека 7%»

За умовами програми, об’єктом іпотеки може бути як квартира, так і приватний будинок. Кредит надається на строк до 20 років. Максимальна вартість об’єкта – 2,5 млн грн, а сума іпотеки – 2 млн грн. Перший мінімальний внесок – 15%; іпотечна ставка – 7%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-