Зеленський - президенту ЄБРР: Україні потрібні інвестиції в інфраструктуру і сільське господарство

Зеленський - президенту ЄБРР: Україні потрібні інвестиції в інфраструктуру і сільське господарство

Фото
Укрінформ
Україна потребує інвестицій в інфраструктурні проєкти та сільське господарство, планує розвивати державно-приватне партнерство у дорожній галузі.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з очільницею Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Оділь Рено-Бассо, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави

"Дуже важливо підтримувати інфраструктурні проєкти в Україні, адже якісні дороги, мости та соціальна інфраструктура важливі для кожного українця. Завдяки інфраструктурним проєктам ми створили 190 тисяч робочих місць у той час, коли через пандемію COVID-19 багато хто втрачав роботу", – сказав Зеленський.

Він наголосив, що Україна планує розвивати державно-приватне партнерство у дорожній галузі. Також під час зустрічі сторони обговорили питання розвитку аграрного сектору України.

"Україні треба чимало інвестицій у модернізацію інфраструктури зрошування. Її відбудова буде потужним кроком у розвитку сільського господарства та України як гравця на міжнародному аграрному ринку", – наголосив Президент.

Читайте також: Зеленський зустрівся з президенткою ЄБРР

Під час зустрічі йшлося про реформу правоохоронних органів, відновлення архітектури антикорупційних органів, питання енергетики. Зеленський заявив, що міністр енергетики має бути незалежною фігурою та працювати над втіленням реформ у галузі.

Президент також запевнив, що Україна зацікавлена у створенні ринкових умов у всіх секторах економіки.

Як повідомлялося, президент ЄБРР Оділь Рено-Бассо 22-23 березня перебуває з візитом в Україні.

Україна є одним із трьох основних напрямків інвестиційної діяльності ЄБРР. Лише за останні два роки банк виділив 2 млрд євро на підтримку економіки країни. Інвестиції поєднуються з підтримкою політики, яка сприяє боротьбі з корупцією, належному управлінню державними підприємствами, структурним реформам та формуванню більш прозорого ділового середовища.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-