Нафтогаз планує запросити міжнародних інвесторів до освоєння чорноморського шельфу

Нафтогаз планує запросити міжнародних інвесторів до освоєння чорноморського шельфу

Укрінформ
Щоб знизити ризики перешкоджання Росією пошуковим та видобувним роботам на шельфі Чорного моря, "Нафтогаз України" планує залучити до цієї роботи міжнародних інвесторів.

Як передає Укрінформ, про це виконавчий директор Нафтогазу Отто Ватерландер розповів в інтерв’ю Liga.net

"Я не хочу давати прогнози: спробує Росія нам завадити освоїти шельф в Чорному морі чи ні. Щоб знизити ризики, ми маємо запросити туди міжнародних інвесторів", - заявив він.

При цьому він наголосив, що переконаний у перспективності розробки шельфу Чорного моря.

"Ми знаємо, що там газ є. Ми повинні тільки знайти точне місцеположення родовищ і оцінити їхній розмір", – запевнив він.

За словами Ватерландера, якщо достатніх обсягів газу не буде знайдено у Чорному морі, у Нафтогазу ще є права на розробку Юзівського та інших родовищ.

Читайте також: Нафтогаз підписав договір про купівлю Юзівської площі

Як повідомляв Укрінформ, Нафтогаз розглядає можливість співпраці з геологічної розвідки вуглеводнів в українській частині Чорного моря з новим міжнародним партнером – ізраїльською Naphtha Petroleum Corp. Сторони вже підписали меморандум про взаєморозуміння стосовно потенційної геологічної розвідки вуглеводнів в українській частині Чорного моря.

У межах затвердженої у 2020 році стратегії Група Нафтогаз розпочала реалізацію стратегічних проєктів зі збільшення ресурсної бази в межах Чорного моря, Юзівської площі, Карпатського регіону та нових ділянок, за якими укладено угоди про розподіл продукції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-