Вітренко задекларував ₴11,8 мільйона доходу від процентів в Ощадбанку

Вітренко задекларував ₴11,8 мільйона доходу від процентів в Ощадбанку

Укрінформ
Виконуючий обов'язки міністра енергетики Юрій Вітренко задекларував 11,755 млн грн процентів від Ощадбанку.

Як передає Укрінформ, про це свідчить повідомлення про суттєві зміни в майновому стані в.о. в реєстрі декларацій.

Згідно з документом, Вітренко отримав кошти 10 березня.

За даними декларації урядовця за 2019 рік, Вітренко має 12 рахунків в Ощадбанку. На частині з них кошти зберігаються в іноземній валюті.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 28 січня вдруге провалила призначення Юрія Вітренка першим віцепрем’єр-міністром - міністром енергетики.

17 грудня 2020 року Верховна Рада не змогла призначити Вітренка на посаду першого віцепрем'єр-міністра – міністра енергетики.

Читайте також: Разумков задекларував 1,3 мільйона гривень від продажу майна

21 грудня Кабмін призначив Вітренка в.о. міністра енергетики.

Своєю чергою Президент Володимир Зеленський 25 січня попросив депутатів монобільшості підтримати призначення Вітренка на посаду першого віцепрем’єра - міністра енергетики. Він пояснив, що в.о. міністра обмежений у повноваженнях.

Юрій Вітренко – колишній виконавчий директор НАК «Нафтогаз України». Із квітня 2019 по червень 2020 року очолював наглядову раду ПАТ «Укрнафта». Із жовтня 2019 по січень 2020 року був членом наглядової ради Укроборонпрому.

У 2018 році наглядова рада «Нафтогазу» вирішила передати на премії 1% від суми виграшу у Стокгольмському арбітражі. За першу виграну справу, що стосувалася контракту на постачання газу за принципом «бери або плати» виплатили премій на суму $20,7 млн (541 млн грн). Гроші отримав 41 співробітник компанії з числа тих, хто прямо або опосередковано був долучений до процесу. Зокрема, голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв отримав $7,9 млн, а комерційний директор компанії Юрій Вітренко – $6 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-