Підприємцям з «червоних» зон планують поновити карантинні виплати

Підприємцям з «червоних» зон планують поновити карантинні виплати

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив профільним міністерствам розробити алгоритм відшкодування втрат людям, які були змушені припинити свою діяльність через запровадження червоного рівня епідемічної небезпеки в їхньому населеному пункті.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Телеграмі.

«Доручив Мінекономіки спільно з Мінфіном, Мінсоцполітики, Мінрегіоном, із залученням органів місцевого самоврядування розробити алгоритм відшкодування втрат людям, які були змушені припинити свою діяльність через запровадження червоного рівня епідемічної небезпеки в їхньому населеному пункті», - написав Шмигаль.

За його словами, за дорученням Президента Володимира Зеленського урядовці у понеділок обговорили механізми виплат компенсації підприємцям. Держава підтримає людей у період жорсткого карантину в регіонах, запевнив Прем'єр-міністр.

Читайте також: Київ запроваджує суворий карантин. Що заборонять

Як повідомляв Укрінформ, на сьогодні в червоній зоні знаходяться 7 областей та Київ - Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька, Одеська області, Сумьска та Київська область.

Там діє низка жорсткіших обмежень. Зокрема, заборонена робота кафе, ресторанів, ТРЦ, кінотеатрів, ринків. Також не дозволяється проведення масових заходів та відвідування освітніх установ.

У понеділок, 22 березня, на столичному майдані Незалежності проходить акція підприємців з різних регіонів, які вимагають дати їм можливість працювати під час посилення карантинних заходів.

За добу в Україні виявлено 7893 випадки захворювання на COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-