Кредитний портфель банку «Фінансова ініціатива» повторно виставили на продаж

Кредитний портфель банку «Фінансова ініціатива» повторно виставили на продаж

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставить на продаж на електронному аукціоні пул активів ПАТ «Комерційний Банк «Фінансова Ініціатива» за стартовою ціною у 740 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Фонду гарантування.

Торги пройдуть 6 квітня 2021 року на майданчику EP Liquid. Організатор торгів – ТОВ «Ексіто Партнерс і І Коен Україна», що є дочірньою компанією одного зі світових лідерів з продажу активів і залучена фондом як міжнародний консультант.

Пул активів складається з 42 прав вимоги за кредитними договорами, що укладені з юридичними особами. Частина кредитів знаходиться у заставі Національного банку України. Раніше всі ці активи вже виставлялися на продаж – індивідуально та у складі пулу, однак поки не були викуплені.

Станом на 16 березня 2021 року всі позичальники – діючі підприємства, окрім одного – банкрута. Загальна сума заборгованості за кредитами у складі пулу – 19,5 млрд грн. Із них 65% становить тіло кредиту, а 35% нараховані, але не отримані відсотки. П’ять найбільших позичальників складають 25% номінальної вартості кредитного портфеля.

У забезпеченні за кредитами – нежитлова та комерційна нерухомість загальною площею близько 77 тис. кв м, сільськогосподарські товари та обладнання. Об’єкти нерухомості розташовані переважно в Івано-Франківську, Львівській, Сумській, Чернігівській та Луганській областях. Балансова вартість усього забезпечення – 91,3 млн грн.

Читайте також: Нацбанк надав рефінансування двом банкам на 180 мільйонів

Початкова ціна лоту – 740 млн грн. Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону, відкрито і прозоро.

Участь у торгах можуть взяти як юридичні, так і фізичні особи, окрім позичальників і поручителів за кредитами. Для цього необхідно завчасно зареєструватися згідно з правилами аукціону. Всі кошти, отримані від продажу активів неплатоспроможних банків, фонд спрямовує на розрахунки з їх кредиторами.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-