Світова економіка відновлюється швидше, ніж прогнозувалося - МВФ

Світова економіка відновлюється швидше, ніж прогнозувалося - МВФ

Укрінформ
Світова економіка відновлюється швидше, ніж прогнозувалося, однак нерівномірно й з ознаками зростання розриву між розвиненими економіками та економіками, що розвиваються.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в заяві першого заступника голови Міжнародного валютного фонду Джеффрі Окамото.

«У січні ми прогнозували глобальне зростання (економіки - ред.) у 2021 році на рівні 5,5%, але з'являються перспективи швидшого відновлення - завдяки додатковим фінансовим стимулам, особливо в США, та перспективам більш масштабної вакцинації», - сказав він.

Водночас відновлення глобальної економіки було неповним і нерівномірним, «попри швидше, ніж очікувалося, відновлення в другій половині 2020 року, ВВП у більшості країн залишається суттєво нижче докризових показників», - зазначив Окамото.

Читайте також: В ООН покращили прогноз зростання світової економіки

Він також звернув увагу на те, що ризики для відновлення економіки все ще залишаються, зокрема поширення нових штамів коронавірусу.

За прогнозами МВФ, сукупний дохід на душу населення в країнах із ринковою економікою та в країнах, що розвиваються, за винятком Китаю, в період між 2020 та 2022 роком буде на 22% нижче, ніж якби пандемії коронавірусу не було.

Читайте також: Від «плану порятунку» Байдена на $1,9 трильйона виграє більшість країн – МВФ

Це може призвести до того, що з початку пандемії за межею крайньої бідності опиняться майже 90 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-