30 березня запрацює маршрут мультимодальних перевезень між Туреччиною, Україною та Польщею

30 березня запрацює маршрут мультимодальних перевезень між Туреччиною, Україною та Польщею

Укрінформ
Від 30 березня буде відкрито новий маршрут для мультимодальних вантажних перевезень між портом Карасу (Туреччина), залізнично-паромною переправою Чорноморськ (Україна) і містом Славкув (Польща).

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це розповів в.о. голови ДП "Адміністрація морських портів України" Олександр Голодницький під час IV Українсько-німецького економічного форуму.

"30 березня Україна відкриває завдяки своїм європейським партнерам, бізнесу Польщі й Туреччини мультимодальні перевезення через порт Чорноморськ", - сказав Голодницький.

Він додав, що маршрут працюватиме від порту Карасу в Туреччині, через залізнично-паромний комплекс Чорноморськ в Україні до польського міста Славкув.

За словами Голодницького, цей новий маршрут дозволить пришвидшити вантажні перевезення за маршрутом на одну - півтори доби.

Читайте також: Криклій анонсував е-платформу для мультимодальних контейнерних перевезень

Керівник АМПУ уточнив, що вартість перевезення одного контейнера з Карасу до Славкува становитиме 1 700 євро.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 5 березня ухвалила в першому читанні урядовий законопроєкт №4258 "Про мультимодальні перевезення".

Документом пропонується ввести в Україні поняття мультимодального та комбінованого перевезення вантажів, мультимодального терміналу, документа мультимодального перевезення тощо.

Фото: uspa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-