Суд арештував 49,99% акцій Донецькоблгазу - СБУ

Суд арештував 49,99% акцій Донецькоблгазу - СБУ

Укрінформ
СБУ розслідує незаконні дії посадових осіб ПАТ "Донецькоблгаз".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Служба безпеки України.

"Головне слідче управління Служби безпеки України здійснює досудове розслідування щодо незаконних дій посадових осіб ПАТ "Донецькоблгаз", спрямованих на пошкодження об‘єктів, що мають важливе господарське та оборонне значення. Дії підозрюваних кваліфікуються за ст. 113 (диверсія) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

За матеріалами СБУ, Шевченківський районний суд м. Києва наклав арешт на 49,99% акцій ПАТ "Донецькоблгаз".

"Частка належить компаніям з реєстрацією в офшорних юрисдикціях. Акції контролюються громадянкою України, яка у 2014 році покинула державу і переховується в РФ", - наголосили у СБУ.

Читайте також: Донецькоблгаз можуть позбавити ліцензії чи націоналізувати - «тарифна» комісія

Рішенням суду права передаються в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Також судом прийнято рішення про передачу арештованих акцій ПАТ "Донецькоблгаз" до НАК "Нафтогаз України". Компанія має організувати недопущення втрати чи розтрати цього майна до моменту фактичної передачі активів в управління АРМА.

Читайте також: «Донецькоблгаз» можуть повернути державі в разі виявлення порушень - Данілов

Як повідомляв Укрінформ, 19 березня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) за тиждень завершує перевірки ПАТ "Донецькоблгаз", яке на початку березня відключило від газопостачання ОКП "Донецьктеплокомуненерго", та, ймовірно, ухвалюватиме рішення про анулювання ліцензії цьому облгазу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-