У Мінфіні доповіли, куди пішли гроші «ковідного» фонду

У Мінфіні доповіли, куди пішли гроші «ковідного» фонду

Укрінформ
Із розподілених урядом через Фонд боротьби з COVID-19 78 млрд грн торік фактично використали 67 млрд грн.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив перший заступник міністра фінансів Денис Улютін під час публічного представлення звіту про виконання Державного бюджету України за 2020 рік.

“Приблизно 16 млрд грн пішли на фінансування додаткових заходів із соціального захисту громадян. 352 тис. українців отримали допомогу або страхові виплати у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю, майже 370 тис. працівників одержали матеріальну допомогу з часткового безробіття на період дії карантину, 87 тис. фізичних осіб - підприємців надано допомогу на дітей. Усе це - пряма підтримка від держави в період карантинних обмежень, що безпосередньо надійшла до бюджетів домогосподарств”, - наголосив посадовець.

Читайте також: Із «ковідного фонду» виділили 103 мільйони на виплати за рішенням іноземних судів

Окрім того, на охорону здоров’я із Фонду, за словами Улютіна, витратили майже 20 млрд грн. Гроші пішли на придбання апаратів штучної вентиляції легень, забезпечення лікарень киснем, реконструкцію приймальних відділень, закупівлю засобів індивідуального захисту, а також на доплати медичним працівникам.

Приблизно 4,5 млрд грн додатково надали правоохоронним органам - на гарантування безпеки в умовах карантину. Левову частку цих коштів витратили на доплати правоохоронцям, котрі безпосередньо контактують з людьми, зокрема, патрулюють вулиці міст і сіл.

Читайте також: План бюджету-2020 за доходами перевиконаний на 54 мільярди - Мінфін

“Близько 26 млрд грн скеровано на стимулювання економіки. Ідеться, серед іншого, і про підтримку закладів культури, туризму, креативних індустрій”, - додав Улютін.

Перший заступник міністра також повідомив, що за домовленістю з МВФ до травня має завершилися аудит витрачання коштів із Фонду боротьби з COVID-19. І пообіцяв, що результати перевірки одразу ж оприлюднять, нічого не приховуючи ні від міжнародних партнерів України, ні від співвітчизників.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 22 квітня 2020 року затвердив порядок використання коштів Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19. Від початку у Фонд закладалося 64,7 млрд грн, ці кошти передбачені у державному бюджеті.

Фото: mof.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-