Green Deal спонукає Нафтогаз опановувати «зелену»  генерацію – Коболєв

Green Deal спонукає Нафтогаз опановувати «зелену» генерацію – Коболєв

Укрінформ
Green Deal спонукає НАК "Нафтогаз України" змінюватися та додавати до свого активу "зелену" генерацію.

Як передає кореспондент Укрінформ, про це заявив голова правління "НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв під час четвертого Українсько-Німецького економічного форуму.

"Green Deal для Нафтогазу – це про зміни. Стратегія Нафтогазу була нещодавно представлена уряду. Ми хочемо до 2040 року стати кліматично нейтральними", - сказав Коболєв.

Він повідомив, що "Нафтогаз" ставить за мету підвищити частку "зеленої" енергії у загальній структурі до 25%, а також впроваджувати сховища для зберігання такої енергії.

"Я думаю, що Нафтогаз зможе запропонувати споживачам сталі рішення у всіх сферах. Таким чином ми станемо ефективнішими і будемо краще співпрацювати з нашими партнерами", - пообіцяв Коболєв.

Читайте також: Імплементація Зеленого курсу повинна враховувати національну ситуацію - Кучер

Він також повідомив, що минулого року НАК «Нафтогаз України» підписала меморандум із ДП «НАЕК «Енергоатомом» у сфері водневої енергетики.

"Під час здійснення енергетичного переходу ми хочемо використовувати водень, це велика можливість", - зазначив Коболєв.

Як повідомлялося 19 березня 2021 року проходить четвертий Українсько-Німецький економічний форум, у ході якого відбувається фахове обговорення можливостей для розширення співпраці між німецьким та українським бізнесом. Цього року захід відбувається в онлайн-режимі.

Читайте також: European Green Deal: експерти наголошують на загрозах для українського бізнесу

У рамках Форуму серед інших питань обговорюються ключові пріоритети Енергетичного партнерства, такі як інтеграція енергетичних ринків України до європейської енергосистеми ЕNTSO-E, підвищення рівня енергетичної безпеки, декарбонізація економіки, обмін інноваціями у енергетичних технологіях, реалізація спільних проєктів у "зеленій" енергетиці, діджиталізація енергетичної інфраструктури.

Організатори Форуму – Асоціація торгово-промислових палат Німеччини (DIHK), Східний комітет німецької економіки (Ost-Ausschuss der Deutschen Wirtschaft) та Німецько-Українська промислово-торговельна палата (AHK Ukraine) разом з українськими партнерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-