Україна приваблива для виробництва поновлювальної енергії – німецький інвестор

Україна приваблива для виробництва поновлювальної енергії – німецький інвестор

Укрінформ
В Україні є всі необхідні передумови для успішного виробництва поновлювальної енергії, включаючи підтримку на рівні місцевої влади та наявність фізичних величин вітрової та сонячної енергії, які в комплексі інколи є навіть більш привабливими, ніж у Німеччині.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сьогодні під час 4-го Українсько-німецького бізнес-форуму заявив німецький бізнесмен Олаф Кнаппе (Olaf Knappe), представник компанії ESE Investment AG.

«Ми Україну вважаємо однією з найбільш привілейованих країн у сфері поновлювальної енергії, тому що тут є все, щоб успішно працювати. Дуже рідко можна зустріти такий рівень місцевої підтримки – починаючи від мерів міст і до губернаторів. Ми навіть думали про те, що варто запросити до України німецьких політиків, щоб вони побачили, яку підтримку тут зустрічають наші проєкти», - сказав інвестор.

Він зауважив, що Україна залишається місцем, де його компанія працює з великим бажанням. Тут є всі умови, включаючи достатньо вітру та сонця для виробництва зеленої поновлювальної енергії, і ці умови є часом навіть кращими, ніж можна знайти у Німеччині або в інших країнах Євросоюзу.

Читайте також: Україна потребує прозорого ринку землі – німецький урядовець

«Хочу також відзначити загальну інвестиційну культуру - там (в Україні – ред.) – ми були позитивно вражені. Ми отримували дозволи протягом годин, це не забирало в нас роки або місяці – ми витрачали на ці процедури лічені години», - зауважив німецький бізнесмен.

Водночас він визнав наявність певних проблем з фінансуванням проєктів в Україні, із залученням до них банківського капіталу.

Читайте також: У ДФС створюють Офіс ефективної взаємодії з бізнесом

«Інвестор має вкласти всі гроші в проєкт, і лише після того, як він буде підключений та введений в дію, банки в Україні можуть відкрити фінансування. Наприклад, наш проєкт сонячної енергетики «Тростянці» ми на 100 відсотків профінансували коштом власного капіталу», - зауважив бізнесмен.

Він відмітив, що багато німецьких інвесторів питали його про умови роботи в Україні, і завжди просили надати умови банківського обслуговування. Але такі виписки неможливо надати, саме тому, що банки фінансують лише готові проєкти, що є стримуючим фактором для закордонних інвесторів.

Читайте також: Стефанішина - німецькому бізнесу: Український ринок дуже перспективний

Як вже повідомлялося, сьогодні в Берліні був проведений 4-й Українсько-німецький бізнес-форум за участю вищого політичного керівництва обох країн, представників центральних органів влади та бізнесових кіл України і Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-