Газзбути ще не почали оприлюднювати ціни на газ у квітні

Газзбути ще не почали оприлюднювати ціни на газ у квітні

Укрінформ
Станом на 19 березня жоден постачальник газу в Україні ще не оприлюднив ціну на газ для населення на наступний місяць.

Як передає кореспондент Укрінформ, це випливає з даних сервісу порівняння цін "Газотека"

Станом на 19 березня всі наявні в сервісі газзбути показують ціну лише на березень 2021 року. Зокрема, 16 постачальників пропонують населенню газ за ціною, що нижча граничної у розмірі 6,99 грн/кубометр, яку встановив Кабінет Міністрів до 31 березня 2021 року. З них - 7 газзбутів продають газ за ціною, нижчою від ціни постачальника останньої надії - НАК "Нафтогаз України".

Крім того, порівняння пропозицій постачальників газу у різні періоди показує, що кількість компаній, які готові продавати газ нижче граничної ціни, зросла з 5 у лютому до 16 у березні. У тому числі, збільшилась кількість газзбутів, які продають населенню газ дешевше, ніж Нафтогаз.

Читайте також: З початку року п’ять газзбутів заборгували Нафтогазу близько мільярда гривень

Як повідомлялося, "Газотека" - перший в Україні сервіс порівняння цін на газ для побутових споживачів. Він дозволяє отримати інформацію про цінові пропозиції постачальників природного газу. Також сайт надає можливість порівняти ціни та оцінити потенційну економію від зміни постачальника протягом року.

Граничну ціну на газ на рівні 6,99 грн за кубометр Кабінет Міністрів встановив на період із 1 лютого по 31 березня 2021 року. 

Газопостачальні компанії мають оприлюднювати вартість газу мінімум за 5 днів до початку місяця постачання, якщо ціна на наступний місяць буде відрізнятися від попередньої.

Читайте також: «Тарифна» комісія оштрафувала сім газзбутів, які примусово підключали споживачів

З метою пом’якшення коливань на ринку газу уряд має намір створити "річний газовий продукт" - фіксовану для споживачів ціну на рік. На початку березня НКРЕКП схвалила запровадження річного продукту ціни на природний газ (базової річної пропозиції, яку мають пропонувати постачальники всім побутовим споживачам на період з 1 травня 2021 року по 30 квітня 2022 року). 

Із 1 серпня в Україні працює ринок газу для населення, у якому клієнт може обирати постачальника залежно від ціни та сервісу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-