За «Великим будівництвом» можна слідкувати у режимі реального часу – Кубраков

За «Великим будівництвом» можна слідкувати у режимі реального часу – Кубраков

Укрінформ
В Україні працює спеціальна інтерактивна карта, за допомогою якої можна у режимі реального часу перевірити хід робіт на державних дорогах у рамках президентської програми "Велике будівництво".

Як передає кореспондент Укрінформу, про це розповів голова Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодору) Олександр Кубраков у програмі "Право на владу".

"Ми презентували карту у січні минулого року. І от пройшов рік, я передивлявся потім, і все до маленьких діляночок було зроблено. Наприклад, дорога на Очаків – у минулому році вона майже вся була зроблена. Цього року на ній дороблять останній верхній шар і все, ця дорога буде з гарантією", - розповів Кубраков.

Голова Укравтодору також зазначив, що у рамках програми Президента "Велике будівництво" у 2023-2024 роках планується оновити всю мережу державних доріг України. Йдеться про траси між населеними пунктами, за які відповідає Укравтодор. Це більш як 20 тис. км доріг.

Читайте також: Понад 80% дорожніх робіт минулого року виконали українські компанії - Кубраков

"Ми точно розуміємо, якщо рухатися так, як минулого року, це може бути виконане", - наголосив Кубраков.

Він висловив сподівання, що Верховна Рада ухвалить законопроєкт, який дозволить посилити контроль за великогабаритним вантажним транспортом. Минулого року Укравтодор встановив на дорогах України 25 комплексів автоматичного вагового контролю, ще стільки ж встановило Міністерство інфраструктури.

"Усі ці об'єкти уже запущені, працюють, ми бачимо цю статистику. Але ми ще не можемо виставляти штрафи. Сподіваюсь, що Верховна Рада підтримає у другому читанні відповідний законопроєкт, який надасть таку можливість. Це буде так само, як з фотофіксацією, коли люди отримують "листи щастя". Так само перевізники почнуть їх отримувати", - додав Кубраков.

Читайте також: Кубраков – про антикорупційну реформу в Укравтодорі: З неготовими до змін попрощаємося

Як повідомляв Укрінформ, заступник голови Офісу Президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко раніше повідомив, що у 2021 році президентська програма розширюється на декілька напрямків. Окрім будівництва доріг та соціальної інфраструктури планується розбудова регіональних аеропортів, розвиток мережі швидкісних потягів та приміських експресів, початок "Великої реставрації" об'єктів культурної спадщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-