Transport City Projects: Укравтодор запускає експертну платформу для міст

Transport City Projects: Укравтодор запускає експертну платформу для міст

Укрінформ
Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) запускає експертну платформу Transport City Projects, яка допомагатиме містам реалізовувати великі інфраструктурні проєкти.

Про це Укрінформу розповіли в пресслужбі Укравтодору.

Зазначається, що в рамках платформи вже розпочався ремонт Дарницького мосту у Києві та заплановане будівництво мостів і інших об'єктів інфраструктури по всій країні. Крім цього, заплановане будівництво нових ліній метро в Києві, Дніпрі та Харкові.

Читайте також: Голова Укравтодору закликає регіони ремонтувати дороги за кредити ЄБРР

Позаштатний радник голови Укравтодору Вадим Олійник розповів, що платформа Transport City Projects допомагатиме з інфраструктурними об'єктами, які міста не можуть самостійно профінансувати за бюджетні кошти. Планується, що експерти допомагатимуть містам залучати фінансування, проводити перемовини з інвесторами та надаватимуть необхідні консультації. Крім цього, експерти будуть залучені до вирішення транспортних проблем у містах і займатимуться проведенням аудитів та розроблятимуть ефективні рішення цих проблем.

За словами радника "Великого будівництва" Олега Вариводи, успішний досвід такого співробітництва вже є.

«Чорноморська міська рада Одеської області намагалася з 2016 року побудувати міст через Сухий Лиман. Тоді ми відпрацювали механізм передачі недобудови з комунальної в державну власність. Завдяки програмі «Велике будівництво» роботи відновлені, і я впевнений, що в цьому році міст буде добудований», - розповів він.

Читайте також: Укравтодор почав ремонт дороги Стрий-Ізварине

Укравтодор має намір збільшити цьогорічні плани з оновлення доріг. Як заявив очільник відомства Олександр Кубраков, у квітні будуть переглянуті плани, щоб зробити не 4 500 (кілометрів доріг державного значення – ред.), як зараз анонсуємо, а на пару тисяч кілометрів більше.

Як повідомляв Укрінформ, у 2020 році Укравтодор оновив та ввів у експлуатацію 3 900 км доріг державного значення. У 2019 році в експлуатацію було введено 847 км державних доріг, у 2018 році – 1 412 км, а у 2017 – 1 407 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-