Україна має стати одним зі світових центрів продуктової безпеки – Шмигаль

Україна має стати одним зі світових центрів продуктової безпеки – Шмигаль

Укрінформ
Головним пріоритетом для України лишається розвиток сільськогосподарського сектору, відкриття ринку землі та покращення якості та безпечності харчових продуктів.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час четвертого Українсько-Німецького економічного форуму сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Нашим пріоритетом лишається розвиток сільськогосподарського сектору. Йдеться про відкриття та лібералізацію ринку землі, покращення меліоративної інфраструктури та підвищення якості та безпечності харчових продуктів. Україна має стати одним із центрів продуктової безпеки для світу, і ми закликаємо інвестувати в це», - сказав Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль пропонує Німеччині обмін досвідом у сфері кібербезпеки

Він зазначив, що наша країна третій рік поспіль покращує показники аграрного експорту, а Німеччина стабільно входить до десятки країн імпортерів української агропродукції.

Прем’єр-міністр також нагадав, що Україна налагоджує бізнесове ІТ-партнерство і дуже сподівається, що німецька сторона позитивно сприйме ідею формалізації такого партнерства на міжурядовому рівні.

«Уряд приділяє значну увагу ефективному проведенню земельної реформі, децентралізації та трансформації вугільних регіонів за допомогою німецьких партнерів. Досвід Німеччини в процесі закриття шахт та трансформації вугільних регіонів є особливо цінним для нас. Плануємо розпочати за підтримки Німеччини низку пілотних проєктів з трансформації вугільних регіонів вже цього року», - зауважив Шмигаль.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-