Україна зацікавлена у співпраці з Німеччиною у сферах ІТ та енергетики - Зеленський

Україна зацікавлена у співпраці з Німеччиною у сферах ІТ та енергетики - Зеленський

Укрінформ
Україна зацікавлена у співпраці з Німеччиною на шляху євроінтеграції, зокрема, у сферах діджиталізації, енергетики, інформаційних технологій.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський під час відеовключення на українсько-німецькому економічному форумі, передає кореспондент Укрінформу.

"Стратегічний курс України на європейську інтеграцію залишається незмінним, ми прагнемо синхронізувати та інтегрувати нашу економіку до господарської системи Європейського Союзу. На цьому шляху особливе значення має співпраця України з Німеччиною - двигуном європейської інтеграції", - відзначив Зеленський.

Він додав, що бізнес-форум дає унікальну можливість опрацювати перспективні напрямки взаємодії України та Німеччини. "Ми особливо зацікавлені у співпраці у сферах діджиталізації та ІТ, енергетики та енергоефективності, інфраструктури та логістики, аграрної та авіакосмічних галузей", - зауважив Президент.

Зеленський також вважає, що проведення українсько-німецького економічного форуму свідчить про бажання сторін розвивати та поглиблювати партнерство попри складні обставини, зумовлені пандемією.

Читайте також: Шмигаль пропонує Німеччині обмін досвідом у сфері кібербезпеки

Крім того, Зеленський подякував канцлеру Німеччини Ангелі Меркель та уряду Німеччини за підтримку України в умовах агресії з боку Російської Федерації.

Як повідомлялося, 19 березня розпочався 4-й українсько-німецький економічний форум, у рамках якого відбудеться фахове обговорення можливостей для розширення двосторонньої співпраці між німецьким та українським бізнесом. Цього року через коронавірусні обмеження захід відбувається в онлайн-форматі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-