Нафта дешевшає через нову хвилю COVID-19

Нафта дешевшає через нову хвилю COVID-19

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються в п'ятницю, 19 березня, через нову хвилю заражень COVID-19, особливо в Європі, що спровокувала нові обмеження й ослабила надії на швидке відновлення попиту на паливо.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість травневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $63,18 за барель, що на $0,10 (0,16%) нижче ціни на закритті попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на квітень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX знизилася на $0,11 (0,18%) - до $59,89 за барель. Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $63,28 та $ 60 відповідно.

На ринку як і раніше зростає занепокоєння перспективами попиту на паливо на тлі нової коронавірусної хвилі та пов'язаних із нею нових обмежень. При цьому в деяких країнах уповільнився процес вакцинації, підкреслюють аналітики.

Занепокоєння побічними ефектами вакцини AstraZeneca змусила деякі європейські держави припинити вакцинацію. І хоча Німеччина, Франція та інші держави оголосили про відновлення цього процесу після того, як регулюючі органи оголосили шведсько-британську вакцину безпечною, зупинка програми посилила недовіру до вакцин серед частини населення.

Кілька французьких регіонів, які сильно постраждали від епідемії COVID-19, зокрема регіон Іль-де-Франс навколо Парижа, запроваджують із сьогоднішнього дня 4-тижневу ізоляцію.

«Ринок нервує з приводу того, що деякі країни Європи знову запроваджують карантинні обмеження. Це викликає побоювання щодо перспектив попиту», - йдеться в повідомленні ING Economics.

Читайте також: Припинення поставок із РФ не призведе до дефіциту пального – Укртатнафта

Бразилія зареєструвала свій другий найбільший смертоносний день від початку пандемії COVID-19 у той час, як Індія повідомила про найвище щоденне зростання нових випадків COVID-19 за більш ніж три місяці.

При цьому на ринку спостерігається надлишок пропозиції. Експорт сирої нафти з Саудівської Аравії виріс у січні сьомий місяць поспіль і досяг найвищого рівня з квітня 2020 року, свідчать дані Joint Organizations Data Initiative. Поставки найбільшого в світі експортера нафти збільшилися до 6,582 млн б/д у січні з 6,495 млн б/д у попередньому місяці.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 63,48 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 62,75 долара за барель, що на 53 центи нижче рівня закриття торгів ($63,28).

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-