Міненерго планує за рік ліквідувати шахту «Надія» на Львівщині

Міненерго планує за рік ліквідувати шахту «Надія» на Львівщині

Укрінформ
ПрАТ «Шахта «Надія», яка входить до Червоноградського вугільного басейну на Львівщині, буде ліквідована 1 березня 2022 року.

Відповідний наказ підготували та оприлюднили на сайті Міністерства енергетики, передає Укрінформ.

«Діяльність приватного акціонерного товариства «Шахта «Надія» припиняється з 30 червня 2022 року. Згідно з наказом, зупинка доопрацювання підготовлених запасів вугілля повинна бути виконана до 28 лютого 2022 року», — йдеться у повідомленні.

Наказ передбачає погашення поточної заборгованості із зарплати, а також скорочення працівників, не залучених у підготовці шахти до ліквідації.

Читайте також: У ДТЕК пояснили плани щодо закриття шахт

Як повідомляв Укрінформ, шахту "Надія" планують перетворити на перший в Україні музей промисловості. Мінрегіон планує провести техніко-економічне обґрунтування трансформації шахти. Отримані висновки покажуть, як краще використати цю інфраструктуру, щоб у 2022 році потенційно залучити як приватне, так і державне фінансування для відновлення цієї території.

Наприкінці серпня минулого року під землею в шахті страйкували гірники, які вимагали погасити борги по заробітній платі, які складали понад 51 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-