Припинення поставок із РФ не призведе до дефіциту пального – Укртатнафта

Припинення поставок із РФ не призведе до дефіциту пального – Укртатнафта

Укрінформ
Припинення з 1 квітня 2021 року постачання російських нафтопродуктів, про яке повідомила група компаній-імпортерів, не призведе до дефіциту пального.

Як передає Укрінформ, відповідна заява оприлюднена на сайті ПАТ «Укртатнафта»

Компанія "Укртатнафта", що володіє єдиним в Україні діючим великим нафтопереробним заводом, заявляє, що припинення постачання російських нафтопродуктів з 1 квітня 2021 року не призведе до дефіциту пального в Україні, та їх подорожчання.

Наголошується, що компанія на даний час має у своєму розпорядженні залишки нафтової сировини на терміналі в Одесі в обсязі двох танкерів, що дає можливість оперативно реагувати у разі виникнення дефіциту на ринку, та має технічні можливості збільшити завантаження технологічних установок та додатково виробити 120 тис. тонн нафтопродуктів на місяць.

"Враховуючи, що частка постачання саме цих компаній у минулому році становила менш ніж 30% споживання, ринок має можливості бути збалансованим за рахунок збільшення внутрішнього виробництва та імпорту з інших напрямків, в тому числі використовуючи морські поставки танкерами", - йдеться в заяві «Укртатнафти».

Читайте також: «Трубу Медведчука» передали Нафтогазу на тимчасове зберігання без права користування

Як повідомлялося, Вищий антикорупційний суд України наклав арешт на частину магістрального нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок», яка проходить територією України, і яку перед цим контролювали структури, пов'язані з Віктором Медведчуком.

Цьому передувало рішення Ради національної безпеки й оборони, яка постановила повернути трубопровід у державну власність та запровадити санкції проти Медведчука, його дружини і формальної власниці його бізнесу Оксани Марченко та ще проти низки фізичних та юридичних осіб.

Раніше в ЗМІ з'явилося повідомлення з посиланням на лист Швейцарської трейдерської компанії Proton Energy Group S.A. своїм українським контрагентам про припинення постачання нафтопродуктів до України з 1 квітня. Як пояснили у Proton, на рішення трейдера вплинули події щодо мережі АЗС Glusco, що належить Glusco Energy SA, а також арешт українською владою технологічного обсягу дизельного палива у трубопроводі, який належить компанії, у лютому 2021 року.

Читайте також: Аваков - про «трубу Медведчука»: Існує кілька кримінальних справ

Роздрібна мережа АЗК Glusco в Україні налічує 127 автозаправних комплексів і шість нафтобаз. Glusco Energy S.A. входить до групи Proton Energy Group S.A.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-