В Україні продовжать програми підтримки для бізнесу на час дії карантину

В Україні продовжать програми підтримки для бізнесу на час дії карантину

Укрінформ
В України є інструменти і програми, які були напрацьовані минулого року, вони можуть і будуть застосовані у випадку, якщо розширення обмежень буде продовжуватися.

Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Малий і середній бізнес та держава», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що буде, якщо буде введений, наприклад, новий формат карантину? Зрозуміло, що ми будемо реагувати. У нас є напрацьовані інструменти і програми… Всі програми, які були напрацьовані минулого року, можуть і будуть застосовані у випадку, якщо розширення обмежень буде продовжуватися», - заявив Петрашко.

Він додав, що наразі відбувається зростання захворюваності і країни Європи активно запроваджують карантинні обмеження. Втім, в Україні більшість областей працюють нормально і запроваджено лише окремі карантинні зони.

Читайте також: Кожен п’ятий малий бізнес може закритися через карантин

Міністр нагадав, що в Україні діяла не лише програма 8 тис грн.

«Це була одна з програм, яка діяла в грудні місяці. Була програма підтримки і по тимчосовому безробіттю, і повернення ЄСВ для підприємців... Тому зараз в нас вже є деякі програми, які діють на постійній основі», - акцентував Петрашко.

Як повідомляв Укрінформ, 7 грудня Президент Володимир Зеленський підписав закони, які він ініціював для підтримки громадян і бізнесу у період дії карантинних заходів для запобігання поширенню в Україні COVID-19. Зокрема, Закон «Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб'єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів» № 1071-ІХ; «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів» № 1072-ІХ; «Про внесення змін до статті 28 Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» № 1073-ІХ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-