Голова Укравтодору закликає регіони ремонтувати дороги за кредити ЄБРР

Голова Укравтодору закликає регіони ремонтувати дороги за кредити ЄБРР

Укрінформ
Обласні державні адміністрації мають змогу звернутися до Європейського банку реконструкції та розвитку по кредит на будівництво та ремонт доріг місцевого значення, це питання керівництво Укравтодору обговорювало з ЄБРР.

Про це голова Державного агентства автомобільних доріг Олександр Кубраков сказав на форумі «Управління місцевими дорогами», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз, щоб не витрачати час, так само як робимо ми, потрібно працювати з ЄБРР. ЄБРР кредитує обласні державні адміністрації, ті зміни, які вносилися до Бюджетного кодексу, підходять банку, влаштовують його. Раніше не кредитували саме через те, що не вистачало цих речей... Є кредити на 10-15 років, які набагато дешевші, які легко обслуговувати», - сказав Кубраков.

За його словами, ЄБРР готовий прокредитувати 5 або 6 областей. «Тому я усіх закликаю (звертатися до ЄБРР - ред.) - хто перший добіжить до них, з ким буде їм зручніше працювати», - сказав Кубраков.

Читайте також: Кубраков – про антикорупційну реформу в Укравтодорі: З неготовими до змін попрощаємося

Як повідомляв Укрінформ, 4 березня голова Укравтодору Олександр Кубраков провів зустрічі з директором ЄБРР в країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне. На зустрічі розпочато перемовини щодо посилення співпраці України та ЄБРР у напрямі втілення нових дорожніх проєктів. Зокрема, Кубраков звернув увагу на створення можливостей для кредитування обласних державних адміністрацій.

У грудні 2020 року Європейський банк реконструкції та розвитку і уряд України уклали кредитну угоду на 450 млн євро за проєктом "Розвиток транс’європейської транспортної мережі (Україна – дорожні коридори)". Кошти будуть спрямовані на капітальний ремонт 5 ділянок автошляху М-05 Київ-Одеса у Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях, а також на будівництво Північного обходу Львова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-