Центренерго запевняє, що не має боргів перед державними шахтами

Центренерго запевняє, що не має боргів перед державними шахтами

Укрінформ
Центренерго запевняє, що не має боргів перед державними шахтами і заявляє, що вони виникли внаслідок діяльності посередника, який не розплатився з гірниками.

Як передає Укрінформ, про це йшлося на зустрічі дирекції ПАТ "Центренерго" з представниками державних шахт, повідомляється на сайті компанії

"На початку року державні шахти не відвантажували вугілля на ПАТ "Центренерго" за прямими договорами. Натомість вугілля постачалося через ТОВ "Укрвуглезбагачення груп", попри дію наказу Міністерства енергетики, що забороняє постачання вугілля через приватних посередників без передоплати. Саме зазначена компанія не розрахувалася з державними вугільними шахтами, внаслідок чого виникла заборгованість", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Нове керівництво Центренерго ставить під сумнів звітність компанії за четвертий квартал 2020 року

Керівництво ПАТ "Центренерго" запросило гірників до офісу для ознайомлення з документами, відповідно до яких відбувається відвантаження і оплата. Зазначається, що з початку березня компанія сплатила державним шахтам 75 млн грн для забезпечення операційної діяльності і подальших відвантажень.

"А ситуація, що виникла у зв'язку з боргом ТОВ "Укрвуглезбагачення груп" перед державними шахтами не є компетенцією ПАТ "Центренерго" і потребує сприяння Міністерства енергетики України та, імовірно, втручання правоохоронних структур", - зауважили в компанії.

На сьогодні з боку ПАТ "Центренерго" є оперативна заборгованість (за вугілля, яке перебуває в дорозі й незаактоване) перед державними шахтами в розмірі 105,8 млн грн із терміном погашення у квітні.

Читайте також: Центренерго запустило продаж електроенергії невеликими лотами

У свою чергу ПАТ "Центренерго" звернуло увагу, що відвантаження з боку державних постачальників вугілля відбувається зі значними порушеннями строків та обсягів. За попередніми розрахунками, недоотримання вугілля тільки у березні сягне 15 тис. тонн.

Як повідомляв Укрінформ, між ПАТ "Центренерго" та державними шахтами уже укладені прямі договори на поставку 893 тис. тонн вугілля за ціною 1 650 грн за тонну. Відвантаження за договорами почалося з 4 березня.

Наприкінці лютого 2021 року Фонд держмайна повністю оновив склад дирекції ПАТ "Центренерго", призначивши 8 топ-менеджерів компанії на чолі з в.о. генерального директора Юрієм Власенком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-