Нафта дешевшає на даних Міненерго США про запаси

Нафта дешевшає на даних Міненерго США про запаси

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються в четвер, 18 березня, на даних Міненерго США про збільшення запасів нафти і моторного палива, а також на тлі невизначеності щодо перспектив попиту через пандемію.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Вартість травневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $67,59 за барель, що на $0,41 (0,6%) нижче ціни на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на квітень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX становить $64,22 за барель, що на $0,38 (0,59%) нижче рівня на закриття попередньої сесії. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $68,00 і $64,6 відповідно.

За підсумками минулого тижня комерційні запаси нафти у США збільшилися на 2,4 млн бар. Про це 17 березня повідомило Управління енергетичної інформації американського Міненерго (EIA). Запаси бензину і дизельного палива також зросли всупереч очікуванням аналітиків.

«Дані щодо запасів від EIA виявилися більш ведмежими, ніж передбачалося», - заявили в ING Economics. Там підкреслили, що в цьому році запаси вперше перевищили 500 млн бар.

Що стосується попиту, то уповільнення деяких програм вакцинації та перспектива введення додаткових обмежень для контролю над поширенням коронавірусу знизили очікування щодо відновлення використання палива.

Читайте також: Країни ОПЕК+ домовилися не збільшувати видобуток нафти

Низка європейських країн припинила використання вакцини COVID-19 AstraZeneca через побоювання з приводу можливих побічних ефектів. При цьому в Німеччині спостерігається зростання нових захворювань, в той час як Італія планує ввести загальнодержавний локдаун на Великдень, а Франція посилює карантинні обмеження.

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено ​​на рівні 67,78 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 67,84 долара за барель, що на 16 центів нижче за рівень закриття торгів ($68,00).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-