В UBTA сподіваються на посилення промислової співпраці України та ЄС

В UBTA сподіваються на посилення промислової співпраці України та ЄС

Укрінформ
Підписання Угоди про оцінку відповідності та прийняття промислової продукції (Угода про «промисловий безвіз», ACAA) дасть змогу підприємствам машинобудування, хімічного та фармацевтичного секторів наростити обсяги зовнішньої торгівлі та разом з компаніями з Євросоюзу завойовувати ринки третіх країн.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі Української асоціації бізнесу і торгівлі (UBTA) за підсумками Четвертого засідання Діалогу високого рівня Україна - ЄС щодо горизонтальних питань та окремих секторів промисловості (Промисловий діалог).

Зазначається, що захід відбувся 16 березня у Києві за участі представників 6 міністерств та служб Кабінету Міністрів України, високопосадовців з Європейської комісії, а також представників бізнес-асоціацій України і незалежних експертів.

«Потенціал Угоди про асоціацію, а саме її торговельна частина, не був розкритий повністю для українських компаній-експортерів через низку причин, у тому числі і нетарифних бар’єрів, які стримують експортні можливості як нашої держави, так і промислового сектору зокрема. Ми вдячні представникам українського та європейського урядів за надану можливість озвучити ключові сигнали бізнесу, які були опрацьовані UBTA під час всеукраїнського опитування наприкінці 2020 року», – зазначив голова правління UBTA Дмитро Лось.

Він також підкреслив, що підписання Угоди про оцінку відповідності та прийняття промислової продукції (Угода про «промисловий безвіз», ACAA) дасть змогу машинобудівним підприємствам, представникам хімічного та фармацевтичного секторів наростити обсяги зовнішньої торгівлі та разом із компаніями з Євросоюзу завойовувати ринки третіх країн.

У межах ділового сегмента Промислового діалогу, організованого UBTA в партнерстві з Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, були обговорені можливості співпраці та практичні кейси окремих галузей індустрії України та країн ЄС у контексті нових індустріальних ініціатив Європейського Союзу.

Читайте також: Україна поновлює експорт м‘яса птиці до ЄС

Зокрема, був представлений бізнес-кейс української фармацевтичної галузі про її потенційний вклад у диверсифікацію європейських ланцюжків постачання критичних важливих медичних препаратів в умовах боротьби з коронавірусною пандемією.

На думку директорки з питань корпоративних комунікацій компанії «Фармак» Євгенії Піддубної, ключовою передумовою для співпраці українського та європейського фармацевтичного секторів є оновлення сфери дії майбутньої Угоди АСАА з ЄС.Насамперед ідеться про включення до неї положень про взаємне визнання результатів перевірок належних виробничих практик фармсектору (GMP практики).

Як повідомлялось, UBTA — асоціація експортоорієнтованого українського бізнесу з безпосередньою присутністю в Європі. Асоціація представляє інтереси своїх членів у провідних інституціях, установах та організаціях як Євросоюзу, так і України і висловлює консолідовану позицію ключових секторів української економіки.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-