У Тунісі зростає попит на українське зерно

У Тунісі зростає попит на українське зерно

Укрінформ
Туніс готовий купувати більше української пшениці та кукурудзи, але для цього варто пропонувати якомога вигідніші умови співпраці.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час установчого засідання української частини Українсько-Туніської ділової ради сказав її новообраний очільник, голова наглядової ради групи компаній «Рамбурс» Олексій Гаврилов.

За його словами, попит на кукурудзу в цій північноафриканській країні постійно зростає через інтенсивний розвиток тваринницької галузі. А українську пшеницю активно закуповують до державного продовольчого резерву. Також Туніс постачає макаронні вироби з українського збіжжя до сусідніх країн — передусім, до Лівії, яка після політичної кризи повертається до нормального ділового життя.

Водночас Гаврилов наголосив на необхідності змістити сировинний акцент українського експорту до цієї країни. Адже 80-82% в структурі експорту — зернові, ще 15% — чорні метали.

Читайте також: Йорданія може стати хабом для українського продовольства на Близькому Сході

Учасники заcідання говорили про перспективи постачання до Тунісу українських меблів, сільськогосподарської техніки, комплектуючих та іншої продукції з високою доданою вартістю. При цьому вже у найближчому майбутньому Україна може розглядати Туніс як платформу для експорту на африканський континент.

«Туніс став замовляти більше українського зерна, яке переробляє і для себе, і для потреб сусідів. Надалі ж можливості торгівлі із цим регіоном, переконаний, лише розширюватимуться», - підсумував Гаврилов.

Туніс разом з Єгиптом і Марокко входить до трійки найбільших торговельно-економічних партнерів України на Африканському континенті. Річний товарообіг між нашими країнами перевищує 400 млн дол.

У квітні 2019 року відбулося Третє засідання Міжурядової українсько-туніської комісії з питань торговельно-економічного і технічного співробітництва. Тоді було ухвалено рішення про створення Українсько-туніської ділової ради. Мета ради - сприяти розвитку українсько-туніських ділових і торговельно-економічних зв’язків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-