Корея може виділити Україні грант на пре-ТЕО для будівництва євроколії

Корея може виділити Україні грант на пре-ТЕО для будівництва євроколії

Укрінформ
Україна і Південна Корея домовились про грантове фінансування пре-ТЕО для будівництва євроколії в Україні.

Як передає Укрінформ із посиланням на сайт Мінінфраструктури, такої домовленості було досягнуто у рамках робочого візиту української делегації на чолі з першим заступником міністра інфраструктури України Дмитром Абрамовичем до Сеулу (Республіка Корея).

«У цьому році ми анонсували старт одного із ключових для галузі проєкту із розвитку високошвидкісного залізничного сполучення в Україні. На початковому етапі він передбачатиме будівництво залізничної лінії зі швидкістю руху до 250 км/год та сучасної інфраструктури для обслуговування InterCity та контейнерних перевезень у напрямку ЄС. Зараз маємо офіційні підписані домовленості з корейською національною залізницею, які передбачають можливість грантового фінансування пре-ТЕО для будівництва євроколії в Україні. Вдячний за постійну підтримку та зацікавленість корейської сторони і компанії Hyundai Corporation у розвитку транспортного сектору України. Ми готові надалі поглиблювати наші відносини», - прокоментував розширення співпраці між українською та корейською стороною міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Сторони домовились про співпрацю у розвитку високошвидкісного залізничного руху в Україні та покращенні пасажирських перевезень залізницею. За результатами цих зустрічей під патронатом Міністерства інфраструктури були підписані відповідні документи. Перший заступник міністра інфраструктури Дмитро Абрамович під час переговорів у Сеулі зазначив: «Підписання меморандуму створює умови для можливості залучення фінансування корейської сторони для підготовки техніко-економічних обґрунтувань за проєктами, які містять спільний інтерес, зокрема проєкту із впровадження високошвидкісного залізничного руху в Україні». Він також презентував пріоритетні інфраструктурні проєкти у галузі транспорту. Своєю чергою, корейська сторона висловила зацікавленість у розширенні співробітництва задля спільної реалізації нових інфраструктурних проєктів.

Читайте також: Шість доріг у концесію: до проєкту планують залучити понад ₴1,7 мільярда інвестицій

Крім цього, у рамках двосторонньої зустрічі із Міністерством землі, інфраструктури та транспорту Республіки Корея українська сторона висловила готовність укласти у цьому році угоду між урядами обох країн стосовно кредитів від Фонду співробітництва економічного розвитку Республіки Корея.

Сторони також позитивно відмітили попередні домовленості щодо підписання Меморандуму про визнання дипломів/свідоцтв фахівців моряків та розглянули можливість його укладення.

Під час зустрічі були також обговорені пріоритетні питання співпраці в рамках Організації співробітництва залізниць. Корейська сторона запросила Україну взяти участь у 49-й сесії наради міністрів Організації співробітництва залізниць, проведення якої заплановано у червні цього року у Сеулі.

У рамках візиту відбулися зустрічі із керівництвом Міністерства землі, інфраструктури та транспорту Республіки Корея, Міністерства економіки і фінансів Корейської Республіки, Корейського експортно-імпортного банку, Корейської національної залізниці, Hyundai Corporation та Hyundai Engineering & Construction.

До складу української делегації також увійшли заступник міністра фінансів України Олександр Кава та представники Укрзалізниці.

Фото: facebook.com/vladyslav.kryklii

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-