Частину акцизного податку з пального зарахують до бюджетів громад — рішення уряду

Частину акцизного податку з пального зарахують до бюджетів громад — рішення уряду

Оновлено
Укрінформ
Уряд затвердив порядок зарахування до бюджетів органів місцевого самоврядування частини акцизного податку з пального (13,44%), яке вироблене або ввезене на територію України.

Як передає Укрінформ, про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у Телеграмі

"Уряд затвердив порядок зарахування до бюджетів органів місцевого самоврядування частини акцизного податку з пального, яке вироблене або ввезене на територію України", - написав він.

Раніше під час засідання Кабміну Шмигаль заявляв, що "для збільшення загального фонду місцевих бюджетів, що створює додатковий ресурс для розвитку регіонів, маємо ще один інструмент - уряд затвердить порядок зарахування частини акцизного податку з пального, яке вироблене в Україні або ввезене на територію України, до бюджетів органів місцевого самоврядування... Це додаткові 1,2 млрд грн для місцевої влади на покращення доріг, закладів освіти, медицини".

Читайте також: Зеленський закликає захищати бюджети громад від «апетитів ділків»

Прем'єр додав, що кошти, які накопичились за перші два з половиною місяці цього року, мають бути розподілені по бюджетах громад у двотижневий термін з дня набрання чинності відповідної постанови, яку уряд ухвалить 17 березня.

За його словами, далі 13,44% акцизу від пального автоматично та безперебійно надходитимуть до бюджетів, виходячи з обсягів реалізованого пального на відповідній території.

Як повідомлялося, 15 грудня 2020 року Верховна Рада внесла до Бюджетного кодексу зміни, відповідно до яких 13% акцизу від пального і надалі надходитиме до місцевих бюджетів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-