Вугільні регіони очікують на поступову трансформацію – Чернишов

Вугільні регіони очікують на поступову трансформацію – Чернишов

Укрінформ
Вугільні регіони України очікують на поступову та поетапну трансформацію – вже створена постійна робоча група, яка розробила необхідну програму.

Як повідомляє сайт Донецької ОДА, про на брифінгу в Краматорську заявив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, передає Укрінформ. 

«Ми аналізуємо досвід країн, що вже пройшли цей шлях – Велика Британія, Німеччина. Ми розуміємо обсяг інвестицій, що необхідно вкласти державі. Сьогодні ми активно співпрацюємо з урядом Німеччини, використовуючи їхній досвід та напрацювання. У нас створена постійна робоча група, яка розробила програму трансформації», - сказав міністр.

Він наголосив, що трансформація вугільних регіонів є одним із пріоритетів діяльності уряду, і державна стратегія регіонального розвитку на наступні 7 років передбачає конкретні дії у цьому напрямку.

Також Чернишов зазначив, що трансформація – це питання забезпечення альтернативними робочими місцями тих професіоналів, які втрачають роботу з тих чи інших причин у результаті реорганізації вугільних підприємств. Програма передбачатиме професіональний розвиток і перекваліфікацію, створення нових робочих місць і зон динамічного економічного розвитку. Час реалізації цієї програми Україною має бути коротшим, ніж в інших країнах із таким досвідом.

Читайте також: Чернишов: Луганщина у 2020 році повністю виконала завдання «Великого будівництва»

Міністр підкреслив, що саме тому зараз у межах проєктів ДФРР спеціально виділяють проєкти економічного розвитку, які передбачають створення індустріальних, технологічних парків, IT-парків, промислових підприємств, які б могли створити потенціал для нових робочих місць.

Голова Донецької ОДА Павло Кириленко додав, що концепція трансформації підприємств, вугільного регіону в цілому передбачає м’який підхід і що не треба "плутати трансформацію з консервацією та закриттям". За його словами, фахівці здійснять аудит кожного вугільного підприємства.

Як повідомляв Укрінформ, Донецькій області на реалізацію інфраструктурних проєктів у рамках програми «Велике будівництво» в 2021 році виділять близько 1 млрд грн.

Фото: dn.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-