Міжнародні резерви скоротилися до $27,8 мільярда - Данилишин

Міжнародні резерви скоротилися до $27,8 мільярда - Данилишин

Укрінформ
Міжнародні резерви станом на 15 березня скоротилися до 27,8 млрд дол. через погашення боргу уряду та Національного банку перед МВФ.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці написав голова Ради Національного банку Богдан Данилишин.

"Національний банк другий тиждень поспіль не брав участі в операціях на валютному ринку. З початку року сальдо валютних інтервенцій НБУ становить 240 млн доларів США. З урахуванням виплат з погашення боргу Уряду та Національного банку перед МВФ у сумі 295,5 млн СПЗ (спеціальних прав запозичення - ред.) міжнародні резерви НБУ станом на 15.03 скоротились до 27,8 млрд доларів США", - написав Данилишин.

Він зазначив, що курс гривні до долара США на міжбанківському ринку продовжує перебувати у боковому тренді на рівні близько 27,7 грн/дол.

Читайте також: Співпраця з МВФ утримає міжнародні резерви на рівні $30 мільярдів - Нацбанк

"Цьому сприяє близьке до збалансованого співвідношення попиту та пропозиції іноземної валюти з боку клієнтів банків (надлишковий попит на іноземну валюту на умовах «форвард» компенсується її пропозицією на умовах «спот»)", - пояснив голова Ради НБУ.

Водночас, за його словами, на готівковому ринку спостерігається незначне переважання пропозиції валюти над попитом (+34 млн з початку березня), що дозволило скоротити чистий продаж готівкової іноземної валюти банками з початку року до 21 млн дол. США.

Як повідомляв Укрінформ, за даними НБУ, на 1 березня 2021 року міжнародні резерви України, за попередніми даними, становили 28,5 млрд дол. США (в еквіваленті).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-