З початку року п’ять газзбутів заборгували Нафтогазу близько мільярда гривень

З початку року п’ять газзбутів заборгували Нафтогазу близько мільярда гривень

Укрінформ
Група Нафтогаз заявляє, що п’ять газзбутових підприємств з січня 2021 року перестали платити за поставки газу і сформували заборгованість близько 1 млрд грн.

Про це Укрінформ повідомили у пресслужбі групи.

«Фактично ми кредитуємо газовий роздрібний бізнес в 14 областях країни на період до 55 днів. На жаль, не всі наші клієнти демонструють таке ж партнерське ставлення: п’ять з 33 збутів-контрагентів з січня просто перестали платити за поставки газу і сформували заборгованість близько 1 млрд грн», — заявив генеральний директор ТОВ «Нафтогаз Трейдинг» Віллєм Коппульс.

Зазначається, що наразі Нафтогаз проводить інтенсивні переговори з проблемними компаніями для врегулювання усіх фінансових питань. Йдеться про п’ять газзбутових підприємств у Полтавській та Черкаській областях.

Читайте також: «Тарифна» комісія оштрафувала сім газзбутів, які примусово підключали споживачів

"Нафтогаз максимально йде на зустріч підприємствам… Група сподівається на такий же конструктивний підхід з боку газзбутових підприємств. Адже наша мета — довгострокове і взаємовигідне співробітництво", - наголосили в Нафтогазі.

В компанії попередили, що у разі несплати боргу суперечка вирішуватиметься в суді.

Як повідомляв Укрінформ, на кінець січня 2021 року заборгованість населення зі сплати за постачання та розподіл природного газу становила 34,4 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-