Для збільшення малайзійських інвестицій в Україну потрібні стимули – посол

Для збільшення малайзійських інвестицій в Україну потрібні стимули – посол

Укрінформ
Малайзія зацікавлена взяти участь у інфраструктурних проєктах в Україні, але потрібно більше інформації та стимули.

Про це Надзвичайний і Повноважний Посол Малайзії в Україні Раджа Реза Раджа Заіб Ша повідомив в інтерв’ю Укрінформу.

«Зараз Президент Зеленський дуже намагається залучити інвестиції в інфраструктуру, побудувати дороги. Є багато можливостей, але нам потрібно більше інформації, - сказав Раджа Реза Раджа Заіб Ша. - Дороги Малайзія може будувати. Ми будуємо дороги в Індії, Катарі, Саудівській Аравії. Ми також будуємо залізничні колії. У нас є дуже сильні компанії, які мають проєкти за кордоном. Чому вони не можуть прийти в Україну? Нам потрібні привабливі пакети, деякі стимули, які може запропонувати Україна».

За словами посла, є чимало потенційно цікавих для малайзійського бізнесу об'єктів для приватизації в Україні. «Так, їх багато, включаючи невеликі порти. Я передаю малайзійським компаніям інформацію про те, які дороги чи порти повинні бути передані в концесію. Ми сподіваємось, що деякі малайзійські компанії приїдуть сюди, щоб інвестувати», - зазначив він.

Читайте також: Товарообіг між Україною та Малайзією зростає попри пандемію

Порівнюючи умови для інвестицій у східноєвропейські країни з Україною, Раджа Реза Раджа Заіб Ша зауважив: «Україна – це велика країна з 43-мільйонним населенням, одна з найбільших країн Європи. Отже, це великий ринок. Стосовно перешкод, з якими стикаються деякі країни, які інвестують в Україну. Ймовірно, однією з перешкод є пошук правильних партнерів або правильних компаній для початку нового проєкту чи співпраці». Посол вважає, що українській стороні варто більше презентувати свої можливості в країнах АСЕАН, організовувати конференції, виставки: «Їхати в Малайзію, Філіппіни, Індонезію, Сінгапур і говорити їм, які інвестиційні можливості ви можете запропонувати Малайзії або АСЕАН».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-